Meghalt Cs. Németh Lajos

Bencze Ilona; Cs. Németh Lajos Életkép, zsáner
Budapest, 2005. október 14. Bencze Ilona Ratched nővér és Cs. Németh Lajos, Dr. Spivey szerepében a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban, ahol a Turay Ida Színház október 14-én és 15-én bemutatja Dale Wasserman: Kakukkfészek című drámáját (Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regénye alapján), Bujtor István rendezésében. MTI Fotó: Czimbal Gyula
Vágólapra másolva!
Meghalt Cs. Németh Lajos a Jóbarátok és a Harry Potter filmek népszerű szinkronhangja.
Vágólapra másolva!

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 83 éves korában meghalt Cs. Németh Lajos színművész - írja a Ripost.

Cs. Németh Lajos 1940-ben született Karcagon, 1962-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályafutása során olyan színházakban dolgozott, mint

a debreceni Csokonai Színház, a Madách Színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Turay Ida Színház.

Számos filmben feltűnt, egyik legismertebb alakítása Keleti Márton A tizedes meg a többiek (1965) című alkotásához fűződik, melyben Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta.

Szinkronszínészként egy ország ismeri hangját a külföldi sikersorozatokból, mozifilmekből, több mint 2200 szinkronszerepe volt.

A Jóbarátokban Jack Gellert (Monica és Ross apja), az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot szinkronizálta. Neve a legfiatalabbaknak valószínűleg a Harry Potter-filmek Remus Lupinja, vagy a Dragon Ball rajzfilmek Dermesztője miatt lehet ismerős.

Címlapi kép illusztráció!