Lagzi Lajcsi megint panaszkodik: kevesli az ötven percet, többet szeretne telefonálni a börtönből

Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos
Vágólapra másolva!
Két hete vonult be a börtönbe a trombitás, azóta újabb és újabb híreket közölt az ügyvédje. Most meg is látogatta, és, persze, megint arról beszélt, hogy beteg, és rosszul néz ki. És mg telefonálni sem telefonálhat eleget.
Vágólapra másolva!

Lajcsit három év hat hónapos börtönbüntetésre ítélte a bíróság, víz-, gáz és áramlopás miatt. Eddig telefonon tudtak beszélni ügyvédjével, most viszont Csontos Zoltán meglátogathatta a mulatós zenészt.

Hajnali fél ötkor van ébresztője és este nyolc órakor takarodó. Mivel egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be, pedig úgy biztosan gyorsabban telnének a napok. Sokat beszélgettünk a benti állapotokról. Elmesélte, hogy a BV munkatársai szigorúak vele is, mint mindenki mással, de emellett korrektek és igazságosak. Kérdeztem tőle, hogy érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, ami miatt nekem, mint az ügyvédjének fel kell lépnem, de határozottan azt mondta, hogy semmi ilyesmit nem tapasztalt" – mondta az ügyvéd a Blikknek. Csontos Zoltán arról is beszámolt, bármennyit beszélhet vele Lagzi Lajcsi telefonon, a családjával viszont 50 percet és ezt kevesli.

Frizbi TV

Hamar lepörög az az ötven perc és akkor nem marad más hátra, mint a levelezés. Bár az elég vontatott: volt olyan ügyfelem, akinek négy hét után sem hagyta el a BV-t a megírt levele... Egyébként ezekbe a telefonbeszélgetésekbe joga van a BV-nek belehallgatni. Egyrészt azért, hogy nem árul-e el olyan titkot, amely veszélyeztetné az ő ítélet-végrehajtását, másrészt pedig azért, hogy a megadott személyeken kívül kapcsolatba lépnek-e másokkal is" – mondta az ügyvéd, hozzátette a zenész havonta kétszer vásárolhat a börtön kisboltjában, a BV-számlájára feltöltött pénzt költheti el. "Eddig egyszer volt a boltban, de alig vett magának valamit, hiszen semmi étvágya, a szinte érintetlenül küldi vissza az ételt is, amit naponta háromszor kap" - zárta az ügyvéd.

Sajnos, azt nem mondta meg, hogy végül mit vett Lajcsi, ha még az ebédet sem tudja megenni.