Futószalagon jönnek a Star Wars-sorozatok, de hol tartunk most?

The Book of Boba Fett
Vágólapra másolva!
Animációs Star Wars-tévésorzatból eddig kilencet láthattak a tévézők, élőszereplős szériából pedig négyet, de folyamatos a gyártás. Nem mindegyikkel voltak elégedettek a rajongók, és nem is mindenki örül annak, hogy ennyire dinamikusan tágul az 1977-ben megismert univerzum, de üzletileg logikus, hogy a Disney belefogott a tömeggyártásba az egy év / egy film tempó helyett. Nézzük, milyen sorozatokkal találkozhat a Csillagok háborúja-rajongó - előbb itt vannak az élőszereplős szériák.
Vágólapra másolva!

The Mandalorian

2018 márciusában nagy izgalom lett úrrá a figyelmes rajongókon, ekkor bízták meg Jon Favreau-t, hogy megírja, megalkossa az első élőszereplős Star Wars-sorozatot. Ekkor már voltak bőven animációs próbálkozások, de azok jórészt gyerekcsatornákon mentek, gyerekeknek készültek, minden Star Wars-fan tűkön ülve várta a valódi emberekkel felvett kalandokat.

Disney

Az eredmény egy űrwestern lett, jött, látott, győzött, az első rész után már tele volt a nemzetközi sajtó a magányos, mandalóri fejvadásszal és Baby Yodával, akinek valódi neve (Grogu) csak később derült ki. Az események a Jedi visszatér után játszódnak pár évvel, a sorozatban feltűnik Pedro Pascal, Gina Carano, Nick Nolte, Giancarlo Esposito, Emily Swallow, Carl Weathers, Omid Abtahi, Werner Herzog, többek között. Érdekesség, hogy a főszereplő végig maszkban és teljes testét eltakaró pajzsban van, az arca csak pár percre látszik a három évad alatt - így sokszor nem is a hollywoodi sztárrá lett Pascal mászkál a forgatáson, tűző napsütésben, talpig páncélban, hanem egy testdublőr.

Disney

Az első évadra, 8 részre állítólag 100 millió dollárt költött a Disney, ez mai árfolyamon közel 34 milliárd forint. A sorozat harmadik évadja nemrég került fel a streaming-szolgáltató oldalára, a folytatás jövőre várható. 8,7 ponton áll az IMDb-n, ami igen jónak mondható.

The Book of Boba Fett

Az élőszereplős sorozatok közül ez mutatkozott be másodikként, olyan karaktert tett középpontba, aki csak keveset szerepelt A birodalom visszavág és a Jedi visszatér filmekben, ennek ellenére a nézők egyik kedvence volt. Egy szószátyárnak bajosan nevezhető, maszkos fejvadászról volt szó, aki ráadásul a szuperfavorit Han Solót is elkapta, majd kiszolgáltatta Jabbának.

Disney

A Mandalorian sikerén fellelkesült készítők szerint minden adott volt tehát az újabb sikerhez, de nem találtak aranyat a Tatuin homokjában, hiába játszódott a sztori ismerős helyszíneken, a sivatagos bolygón, ahol Luke gyakran nézegette vágyakozva az eget. Temuera Morrison, Ming-Na Wen voltak a főbb szereplők, Pedro Pascal karaktere is felbukkant, de ő sem segített sokat, 7,2 ponton áll a széria az IMDb-n, jóval népszerűtlenebb, mint a Mandalorian.

Disney

De mielőtt folytatnánk, nézzük meg, hogyan illeszkednek a filmek és sorozatok időben egymáshoz!

A cikk folytatódik, lapozzon!