Bejelentést tett a rendőrség Madeleine McCann ügyében

court police Vertical HEADSHOT LITTLE GIRL DISAPPEARANCE
An undated handout photograph released by the Metropolitan Police in London on June 3, 2020, shows Madeleine McCann who disappeared in Praia da Luz, Portugal on May 3, 2007. - German police said Wednesday they have identified a new suspect in the mysterious disappearance of British girl Madeleine McCann in 2007. "In connection with the disappearance of the then three-year-old British girl Madeleine Beth McCann..., the Braunschweig public prosecutor's office is investigating a 43-year-old German citizen on suspicion of murder," said federal police in a statement. (Photo by Handout / METROPOLITAN POLICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / METROPOLITAN POLICE " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az elmúlt két hét során alaposan átvizsgálták a portugáliai Barragem do Arade víztározónál talált tárgyakat.
Vágólapra másolva!

A Madeleine McCann eltűnésének ügyében új bizonyítékokat kereső rendőrök "falba" ütköztek - írja a Mirror. A fiatal lány a portugáliai Praia da Luzból tűnt el nyomtalanul még 2007 májusában.

Forrás: AFP/Handout

A német ügyészek az elmúlt két hét során alaposan átvizsgálták a portugáliai Barragem do Arade víztározónál talált tárgyakat. Azonban az ügyhöz közel álló forrás szerint a rendőrség szomorúan beismerte, hogy

az új leletek nem hoztak fel olyan nyomokat, amelyek előre vinnék a nyomozást.

"Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy a víztározó átkutatása nem fog válaszokat adni. Azt remélték, hogy ezek a tárgyak új nyomokat mutatnak majd, de hiába használták a rendelkezésre álló legmodernebb törvényszéki felszereléseket, egyik tárgy sem bizonyult hasznosnak. Úgy érzem, mintha falba ütköztünk volna. Azonban még mindig vannak olyan tárgyak, amelyeket ellenőrizni kell, és a rendőrség csapata továbbra is keményen dolgozik. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy minden egyes, a tározóból lefoglalt tárgyat ellenőrizzenek."

Forrás: AFP/Filipe Amorim

A nyomozók Madeleine eltűnésének helyszínétől 30 mérföldre fekvő víztározónál kutatták át a területet, ami a 46 éves Christian B. kedvenc tartózkodási helye volt. A férfit 2020-ban azzal vádolták, hogy megölte Maddie-t. Christian B jelenleg hétéves büntetését tölti egy nyugdíjas 2005-ös megerőszakolásáért, de tagadta, hogy köze lenne Maddie eltűnéséhez.