4,5 milliárdot nyert a lottón, elvesztette az egészet

készpénz forint
Vágólapra másolva!
John McGuiness 10 millió angol fontot nyert: mások ebből több generációra biztosítják a család megélhetését. Ő nem volt ilyen szerencsés vagy előrelátó.
Vágólapra másolva!

John McGuiness 10 millió 55 ezer 900 angol fontot nyert 1997-ben, ez mai középárfolyamon 4 milliárd 493 millió forint. A Daily Star utánajárt, mi maradt a mesés vagyonból - semmi, talán pár penny. Már egy rendes bolti bevásárlás is gondot okoz neki.

Egy kórházban volt portás, a szüleinél lakott még egy önkormányzati lakásban és mindössze 150 fontot keresett hetente, amikor megnyerte a jelentős összeget. A dinamikus pénzszórást azzal kezdte, hogy beszállt a kedvenc futballcsapatába, a Livingstone-ba 4 millió fonttal, de ezzel ő lett a felelős minden kölcsönért és adósságért, amely a klubnak volt, amikor csatlakozott hozzá.

140 ezer fontot gyorsan elköltött egy Ferrari Modena Spyder autóra,

félmillió fontot egy puccos mallorcai lakásra, és 1,3 millió fontot egy hatalmas villára a dél-lanarkshire-i Borthwellben. A férfi 3 millió fontot adott közeli családtagjainak, a válása is pénzbe került, a volt feleség is elvitt egy jelentős summát. Amikor már vészesen fogyott a pénz, még adott 2 millió fontot kölcsön a futballklubnak.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A lottónyertes tíz év alatt majdnem mindent elszórt, persze egy üzlettársát hibáztatta. "Ha soha nem találkoztam volna vele, még mindig 5 millió fontot tartanék a bankban, és elég boldogan élvezném a ragyogó életet. Megvoltak a Ferrarik, a drága ruhatár és a luxusnyaralások, mindenem megvolt, amiről valaha is álmodtam, és még annál is több. Most azon aggódom, hogyan fizessem ki a bevásárlást" - nyilatkozta.