Más érdeklődés, közös hang: így dolgoznak együtt a HírTV fiatal műsorvezetői

Portrék a HírTV műsorvezetőiről, műsorvezető, HírTV székház, interjú, 2023.11.14.
2023.11.14. Budapest Portrék a HírTV műsorvezetőiről Budapesten, 2023.11.14-én. Képen: Perjési Tamás és Zavaros Eszter Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Vágólapra másolva!
Januárban indult a HírTV reggeli műsora, a Napindító, amelynek fiatal műsorvezetői, Zavaros Eszter és Perjési Tamás korábban nem dolgoztak együtt, de így is hamar megtalálták a közös hangot, mindketten úgy gondolják, hogy remekül kiegészítik egymást a képernyőn. A munkájukról közösen beszéltek az Origónak.
Vágólapra másolva!

Január óta láthatjuk együtt a HírTV képernyőjén az opera világából érkezett Zavaros Esztert és a korábban sportújságíróként dolgozó Perjési Tamást, akik az eltérő háttér és érdeklődés ellenére hamar egymásra találtak a stúdióban.

Perjési Tamás és Zavaros Eszter a HírTV stúdiójában Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„A közös munka nagyon könnyen ment, habár korábban nem dolgoztunk együtt, csak a próbákon. A szerkesztőségből azonban ismertük egymást, és

Ennek megfelelően köztünk is könnyen ment az összecsiszolódás, mára pedig egész jól kiismertük egymást: tudjuk, hogy kinek mik az erősségei, mi az, amiben a másik jobban otthon van, jobban érdekli. Ilyen szempontból is nagyon jól kiegészítjük egymást" – mondta az Origónak Perjési Tamás.

Hamar egymásra találtak, munkán kívül is jóban vannak Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„Én művészlélek vagyok, művészeti területről jöttem, erős egyéniség is vagyok – ilyen értelemben szerencsém van nagyon Tomival, hogy elvisel. Az egy nagyon fontos szempont, hogy jól kezeli a bolondságaimat, a pozitív vagy negatív kilengéseimet. Tényleg jól kiegészítjük egymást, hisz vannak területek – például a kultúra vagy a humán területek –, amikben én vagyok jobban otthon, de ha történelemről, gazdaságról vagy persze sportról van szó, az már inkább Tomi asztala.

– tette hozzá Zavaros Eszter.

Kiket hívnának meg legszívesebben a műsorba?

Különböző érdeklődésüket jól jelzi az is, hogy kiket hívnának meg legszívesebben a műsorba, ha minden lehetőség adott lenne rá, akármilyen korból és akármilyen messziről is érkezhetnének a vendégeik. Eszter két híres operaénekesnő – az 1977-ben meghalt Maria Callas és a kortárs Anna Netrebko – mellett Orbán Viktor egy napját követné végig, Tamás pedig többszörös olimpiai bajnokokkal és világrekorderekkel, Usain Bolttal, Carl Lewisszal és Michael Phelpsszel interjúzna legszívesebben.

Zavaros Eszter Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Perjési Tamás Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Vannak persze könnyebben kivitelezhető ötleteik is, amiket alkalomadtán a szerkesztőkkel is megosztanak: „Alapvetően a szerkesztők szerkesztik a műsort, de ha van egy ötletünk, azt mindig bedobjuk, és ebben egyébként partnerek is, szívesen veszik az ötleteinket. Bármilyen témáról is beszélünk, előtte mindig összeülünk, és mi is ugyanúgy elmondjuk a meglátásainkat, hogy milyen irányba kéne vinni az adott beszélgetést.

– mondta erről Tamás.

A hitelesség a legfontosabb

Nincsenek egyébként kimondott példaképeik, akikre szeretnének hasonlítani, de az elismert embertől érkező szakmai véleményre mindig adnak – Eszter például nagyon szereti Földi-Kovács Andi megjelenését és műsorvezetői stílusát, nemrég el is mondhatta neki a Napindítóban.

Nincsenek példaképeik, önmagukat adják Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„A sport területéről jövök, ott volt olyan kommentátor, akire szerettem volna hasonlítani, mert szerintem a legjobb kommentátor Magyarországon. De most más területen dolgozom, és

Az ember figyel, tanul, vesz magára olyan dolgokat, amikről azt gondolja, hogy szakmailag jók, de ezzel együtt is az a legjobb, ha önazonos – akkor tud a legjobban műsort is vezetni" – vélte Tamás.

A hitelesség az erősségük Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„Igazából szerintem a mi erősségünk, hogy mindketten hitelesek vagyunk. Nem akarunk eljátszani vagy utánozni valamit vagy valakit, nem akarunk mások lenni, nem akarunk mást mutatni, mint amik vagyunk.

én például a magam időnként szórakozott személyiségével is próbálok önazonos lenni. Szerintem ez át is megy a képernyőn. A színházi világban is az tud hatni, ha valaki őszintén, hitelesen ad át egy szerepet, és ugyancsak azok a jó műsorvezetők, akik hitelesek" – magyarázta Eszter.