Milyen karácsonyi ajándékot vegyünk sorozatrajongó barátunknak, rokonunknak?

Attractive,Man,Hold,Big,White,Package,With,Red,Bow,Sit gift,couple,year,happy,husband,smile,christmas time,wish,noel,sw Attractive man hold big white package with red bow sit in cozy living room with illumination garland decorations on pine three close ey
Attractive man hold big white package with red bow sit in cozy living room with illumination garland decorations on pine three close eyes to his brunette lady make surprise
Vágólapra másolva!
A sikeresebb, nagyobb publicitást kapó, közösségi médiában rendre felbukkanó sorozatok mögött komoly marketinggépezet dolgozik, a kapcsolódó márkázott termékek pedig nagyon népszerűek a rajongók között. Sokaknak van olyan rokona vagy barátja, aki egyenesen függő lett valamelyik sorozattól, napokig csak arról beszélt: nekik praktikus ajándék lehet egy olyan tárgy, könyv, bögre, kulcstartó, poszter, póló, hátitáska, főzőkötény, naptár, amely az adott szériához kötődik.
Vágólapra másolva!

Ha egy sorozatra rákapnak a nézők, egyre többször merül fel a címe a közösségi médiában, sokan pedig pár nap után úgy érzik, kénytelenek megnézni vagy legalábbis belenézni, hogy érdemben hozzá tudjanak szólni a témához. A kezdeti siker után rögtön megjelennek az adott sorozathoz köthető márkázott termékek, a rajongók hamar beszereznek Trónok harca-pólókat vagy Black Mirror-pulóvereket, ezáltal még ismertebbé teszik a márkát, miközben jönnek-mennek a hétköznapokban. Öngerjesztőfolyamat ez, a produkció oldaláról nézve pedig duplán öröm: nem kell fizetni az önkéntes reklámozóknak, sőt, ők fizetnek azért, hogy az adott sorozatot népszerűsítsék az iskolában, munkahelyen, buszon, szórakozóhelyen.

De milyen ajándékot vegyünk sorozatrajongóknak?

Alább adunk pár tippet: ha van olyan rokonunk vagy barátunk, aki nagyon megszeretett egy sorozatot, akkor neki az adott címhez köthető ajándék biztos telitalálat. Az alábbiakban igyekszünk inspirációt adni.

Last Of Us-rajongók karácsonya

Mivel a The Last Of Us volt 2023 egyik legfelkapottabb új sorozata, nem meglepő, hogy a rajongókat bőségesen kiszolgálják, kapható a sorozathoz köthető póló, kapucnis dzseki, akciófigura, dzseki, baseballsapka, bögre, hátitáska.

Joel gumikacsaként gear.playstation.com
Egy fertőzött gumikacsa gear.playstation.com

Ami kissé meghökkentő, hogy Joel kapható sárga gumikacsaként is, ahogy a gombával fertőzött kacsából is vásárolhatunk. 19 dollár, 6600 forint darabja. Arról, hogy a The Last Of Us egyetlen rész után milyen hisztériát váltott ki, itt olvashat hosszabban.

Télen is előbújhat A Mackó

A The Bear volt 2022 és 2023 egyik legnépszerűbb sorozata, természetesen lehet kapni ehhez köthető termékeket, sapkákat, takarókat, szatyrokat, pólókat, kulcstartókat.

Könnyű kis The Bear-pléd https://www.thebearmerch.com/

A fenti képen látható takaró - ami télen kétségkívül jól jön - 20 dollárért beszerezhető, ami 7000 forint. A méretét elnézve azért jobb, ha kettőt vesz az ember, hacsak nem embriópózban kuporog a kedvenc sorozata előtt.

Sorozatos ajándékok Black Mirror-nézőknek

Az elmúlt évek egyik legerősebb sci-fije volt a Black Mirror, amely idén is előrukkolt egy rövidebb évaddal. Egymástól független sztori minden epizód, a legtöbb egy közeljövőt mutat be, egy disztópiát, amit nem feltétlenül jó nézni, pláne nem lenne jó élni benne.

Black Mirror-felsőt csakis feketében vegyünk! https://www.teepublic.com/

A sorozat tehát nem vidám, de sok rajongója van, nekik is be tudunk szerezni Black Mirror párnát, bögrét, telefontokot, kisbabának rugdalózót. A fenti pulóver akciósan 18 dollár, 6300 forint.

Monopoly sorozatrajongóknak

A Monopoly: Stranger Things egy könnyen tanulható társasjáték, 2-8 játékos részére. Az átlagos játékidő hosszú, akár hat-nyolc óra is lehet, de csak 14 éves kor fölött ajánlják. Mivel a sorozatban jócskán vannak horrorelemek, rémisztő jelenetek, ez nem annyira meglepő.

Netflix
Netflix

A Stranger Things Monopoly mellett másfél asztali játékok is kaphatók ebben a témában, van köztük 19 ezer forintért, de akad 7500-ért is. A sorozat fiatal szereplői az évek alatt rengeteg pénzt kerestek, erről itt írtunk korábban. A társasjátékról itt olvashat többet.

A cikk folytatódik, lapozzon!