Ezt lehet tudni Bereczki Zoltán súlyos betegségéről

Bereczki Zoltán
Vágólapra másolva!
A zenész életében több nagy változás is történt az elmúlt hónapokban: egy komoly betegség miatt némaságra ítélték, visszaadta a szerepeit, hogy többet lehessen a nemrégen született kislányával. Márciusra végül egy nagy lépésre szánta el magát.
Vágólapra másolva!

Hiába készült teljes erőbedobással a decemberi koncertturnéjára, egy egyszerűnek tűnő gégegyulladás mindent megváltoztatott Bereczki Zoltán életében. Az énekes csak az első orvosi konzultációk után szembesült azzal, hogy sokkal nagyobb a baj, mint hinné, és hogy kénytelen lesz lemondani az összes buliját.

Forrás: TV2

A torkában keletkezett gyulladás olyan intenzív volt, hogy a kezelőorvosa végül némaságra ítélte, így a zenésznek esélye sem volt a több állomásos koncertkörútját teljesítenie.Az énekes érthetően nagyon csalódott volt a diagnózisa hallatán, attól pedig komolyan meg is ijedt, amikor kiderült, hogy ha nem változik hamarosan az állapota, akár örök életére probléma lesz a hangszálaival, aminek egyenes következménye, hogy befejezheti az énekes karrierjét, amit mindennél jobban szeret.

A gyógyulás lassú napjaiban Bereczki újabb elhatározásra jutott, ráébredt, hogy szeretne sokkal több időt tölteni a kisebbik lányával, a 19 hónapos Flórával, ezért vissza adta a Centrál Színházban az összes szerepét, hogy olyan apuka lehessen, amilyen mindig is szeretett volna lenni.

A tegnapi fürdetésnél például a gyermekemről levettem a pelenkát, ő pedig visongva rohangált körbe a lakásban... Nem tudtam, hogy ezen meg tudok hatódni, de úgy látszik, igen. A nagyobbik lányomtól is meghatódom, jó dolgai vannak..." – nyilatkozta a témában Bereczki Zoltán, aki immár csak a Centrál Színházban játssza a saját darabjait, illetve koncertezik, de napközben főállású apa.

A márciusi visszatérést nagyon komoly munkafolyamat előzte meg. A színész-énekesnek újra kellett treníroznia a hangszálait, hogy ki tudja énekelni azokat a hangokat, melyekkel a torokgyulladás következtében meggyűlt a baja, mostanra pedig úgy tűnik, hogy a hangja végre újra a régi.

"Most pótoljuk be a decemberi lekötött és elmaradt koncerteket, nagy izgalommal és lelkesedéssel vágtunk bele az Álmodozó címet viselő turnéba" – mondta a Metropol megkeresésére Ferenczi Orsolya, a zenész menedzsere. "Az elkövetkező napokban megjárjuk Szlovákiát, az Eötvös10 Művelődési Házat, Szolnokot és végül megérkezünk a MOM Kultba, április 21-én. Zoli rendkívül motivált, tele van energiával és nagyon boldog, hogy újra találkozhat a közönségével" - tette hozzá.