Új párja van Körtvélyessy Zsoltnak

Körtvélyessy Zsolt, Barátok közt
Kecskemét, 2010. november 26. Körtvélyessy Zsolt István szerepében játszik II. János Pál pápa (Karol Wojtyla): Az aranyműves boltja című darabjának próbáján, melyet Cseke Péter rendezésében 2010. november 28-án a kecskeméti Katona József Színház Kelemen László Kamaraszínházában mutatnak be. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Nehéz éveket tudhat maga mögött Körtvélyessy Zsolt. Két és fél éve feleségét, rá fél évre testvérét is elveszítette. A gyász után azonban újra boldog.
Vágólapra másolva!

Április 2-án tölti 82. életévét Körtvélyessy Zsolt. Csaknem hatvanéves pályafutása után sem gondol a visszavonulásra, egész életét a színjátszás töltötte ki és szeretné, ha ez így is maradna.

Mindig ez volt az életem, és addig jó, ameddig van mit csinálni, de ami ennél is fontosabb, hogy szükség van rám. A visszajelzések pedig ezt mutatják. Maximalistaként sokszor kegyetlen és kritikus tudok lenni magammal, ami nem mindig jó. Gyönyörű pálya van már mögöttem, hiszen igazi színészóriásokkal álhattam színpadra. Sokat tanultam tőlük, és azoktól a kiváló rendezőktől, akikkel együtt dolgozhattam" – mesélte a Borsnak.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Körtvélyessy Zsolt nehéz éveket tudhat maga mögött, mert ugyanabban az évben, amikor unokája született, koronavírus következtében elvesztette imádott feleségét, Egerszegi Juditot. Rá fél évre szintén a járvány ragadta el a testvérét. A sok keserűség után újra boldog, mint mondja, rá is fér a nehéz időszak után.

– mondta sejtelmesen Zsolt, aki elárulta, hogy új párja nem szakmabeli, és ötven éve ismerik egymást.

Ha időnk engedi, együtt próbáljuk felfedezni a magyar városokat, nekünk ez jelenti a kikapcsolódást. Nyáron voltunk Párizsban, szuper élményekkel gazdagodva tértünk haza. Egy fantasztikus ember, törődik velem. Természetesen nagyon sokszor álmodom és gondolok a feleségemre, ebből a szempontból mondhatni, hogy kettős életet élek" – mondta.