Halála napjáig gyászolta gyerekét Máthé Erzsi

Máthé Erzsi, színész, színművésznő
Budapest, 2014. szeptember 10. Máthé Erzsi színésznő a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban mi is írtuk, május 8-án meghalt a Nemzet Színésze, Máthé Erzsi. A színésznő épp egy héttel 96. születésnapja előtt halt meg, békésen elaludt. Már régóta betegeskedett, épp ezért is foglalkoztatta sokat az elmúlás, egy interjúban őszintén elmondta, hogy mennyire bántja, hogy nem lett újból gyereke, de korábban nagyon megviselte kisfia korai elvesztése.
Vágólapra másolva!

Élete végéig gyászolta egyetlen gyerekét Máthé Erzsi, ezt a traumát sosem tudta igazán feldolgozni. Egy korábbi interjúban részletesebben elmesélte, hogy mi történt és mennyire bántja, hogy végül nem lett édesanya.

- mondta akkor a Nemzet Színésze, aki másféléves kisfiát veszítette el.

Máthé Erzsi már kilenc éve betegeskedett, bár nem kesergett miatta, hálát adott minden napért az életében. Sokat foglalkoztatta már az elmúlás, főleg a rosszabb napjain.

"Gyakran kell már orvoshoz járni, és éjszaka fulladok. Ilyenkor eszembe jut, hogy „Istenem, most halok meg!" De reggel újabb nap virrad, és adja Isten, hogy még sokáig ne kelljen innen elmenni" - mondta korábban.

Máthé Erzsi azt is hozzátette, hogy minden másképp alakult volna az életében, ha lenne gyereke és unokái, de tudja, hogy így is jó helyre kerül az öröksége.

Akkor azt mondanám, jól vagyok. De rettegek, mi lesz, ha el kell menni. Három alapítványom van, a fiatalokra hagyok mindent" - idézi a Bors Máthé Erzsi szavait.

Máthé Erzsi 96. születésnapja előtt egy héttel halt meg Fotó: MTI/Zih Zsolt