Meghalt David Crosby

David Crosby Performs In Milan David Crosby songwriter folk folk rock music concert music gig music entertainment music performance music pic music pics music photo music photos music photography music photographer performance performer music for you eyes
The american singer and song-writer David Crosby performing live at Teatro Dal Verme on September 11, 2018 in Milan, Italy.. (Photo by Roberto Finizio/NurPhoto) (Photo by Roberto Finizio / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt David Crosby amerikai zenész, a The Byrds, illetve a Crosby, Stills & Nash alapító tagja.
Vágólapra másolva!

81 évesen meghalt David Crosby, aki a hatvanas években két fontos zenekart is alapított, az ő nevéhez fűződik a The Byrds és a Crosby, Stills & Nash is.

A The Byrds a folkrock egyik úttörője volt az Egyesült Államokban, első nagy sikerüket azonban nem a saját számukkal aratták, Bob Dylan egyik számát, a Mr. Tambourine Mant dolgozták fel. Későbbi, saját dalaik közül például az Eight Miles High vagy az I'll Feel a Whole Lot Better vált ismertté.

David Crosby a színpadon Forrás: NurPhoto via AFP/Roberto Finizio/NurPhoto/Roberto Finizio

Crosby másik zenekara, a Graham Nashsel és Stephen Stillsszel közös Crosby, Stills & Nash már a bemutatkozó albumával elnyerte a legjobb új előadónak járó Grammy-díjat, egyébként platinalemez lett.

Később Neil Young is csatlakozott hozzájuk, akkor már Crosby, Stills, Nash & Young néven futottak, de volt egy Crosby & Nash nevű formáció is. Crosby emellett szólóban is játszott, illetve a nevéhez fűződik még a CPR, amelyben a fia is játszott. A Rock and Roll Hall of Fame-be kétszer is beiktatták.