Demcsák Zsuzsa még 2019-ben, az Ázsia Expressz forgatásán ismerte meg az indiai Krishan Dangwalt, aki a műsor egyik külföldi stábtagja volt. A köztük lévő kulturális és társadalmi akadályok ellenére hamar egymásba szerettek, olyannyira, hogy alig néhány nappal a megismerkedésük után indiai szertartás szerint összeházasodtak, majd pontosan egy évvel később, 2020-ban itthon, anyakönyvvezető előtt is.

A Blikk megtudta, a modern technikának és a pandémia okozta változásoknak köszönhetően Zsuzsáék akár online is elválhatnak egymástól.

– Válás esetén az utolsó közös lakóhely szerinti bíróságon lehet beadni a papírokat. Amennyiben a feleknek nincs közös gyermekük, könnyű dolguk van: csupán az anyagi kérdésekről kell megegyezniük, arról, hogy a továbbiakban ki használja az utolsó közös lakóhely szerinti ingatlant, illetve az életközösségük kezdő és záró dátumáról kell megállapodniuk. Ebben az esetben, ha nincs vitás kérdés, egyetlen tárgyalás alatt szétválasztható a házaspár – mondta el a Blikknek dr. Hyross Virág, az ügyben független jogi szakértő.

Demcsák Zsuzsa és Krishan barátsága megmarad, de már nem lesznek házasokForrás: TV2

– A külföldön élő házastársnak nem feltétlenül szükséges hazautazniuk, de ez a bírótól függ, hiszen utóbbi ragaszkodhat ahhoz, hogy az illető személyesen megjelenjen. A felperesnek mindenképpen itt kell lennie, manapság pedig már nem ritka, hogy elegendő, ha a külföldön élő fél Skype-on bejelentkezik a tárgyalásra. Én magam többször vettem már részt olyan családjogi perekben, amelyek így zajlottak, és a bíró nem kifogásolta, hogy az alperes csupán videókapcsolattal van jelen - mondta a lapnak dr. Hyross Virág.