Váratlan bejelentést tett Török Ádám özvegye

Török Ádám
Török Ádám
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban írtuk, tragikus hirtelenséggel halt meg Török Ádám, a Mini együttes alapítója. A 75 éves fuvolista és dalszerző május 8-ra tervezett életműkoncertet, melyet még a zenész temetése előtt terveztek megtartani, így ez a kérdés sok vitát szült a zenésztársak között. Török Ádám özvegye most váratlan bejelentést tett a koncerttel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Török Ádám családjának beleegyezésével kezdték szervezni a zenész május 8-ra tervezett koncertjét, melyen ő maga már sajnálatos módon nem vehet részt. Zenésztársai között a vita főként azon alapult, hogy illetlen Török Ádám temetése előtt megrendezni egy emlékkoncertet. Most Török Ádám özvegye, Dorottya tisztázta a kérdést.

Szeretnének méltó koncerten emlékezni rá, amire ő is azt mondaná: „Na jól van, gyerekek!" Megjelent már mindenféle dátum, most úgy tudom, hogy júniusban tartják majd meg az eredeti helyszínen" - idézi a Bors Török Ádám megtört özvegyének szavait, aki húsz percen át próbálta életben tartani haldokló férjét a tragikus éjszakán. Dorottya egy pár szóban megemlékezett férjéről, akinek elvesztését nagyon nehezen tudja elfogadni.

Ádámból áradt az életszeretet, maga volt az életigenlés, a szabadság. Olyan kisugárzása volt, amit nemcsak azok éreztek, akik a közelében voltak, hanem azok is, akik a dalait, gyönyörű dallamait hallgatták, mert ha felállt a színpadra, megállt az idő és mindenkit vitt, repített magával az az őserő, ami áradt belőle.

- zárta gondolatait Török Ádám özvegye, aki megerősítette a zenész temetésének dátumát és helyszínét is.

Török Ádám temetése sajtónyilvános lesz, melyre az Óbudai temetőben, május 12-én pénteken, 13.30-kor kerül sor.

Török Ádám váratlanul halt meg 75 éves korában Fotó: Koncz Márton - Origo