Hajléktalanok és patkányok lakják az egykori Lópici Gáspár romos horrorházát

Szilágyi István, megemlékezés, XVII. kerület, Baptista Szeretetszolgálat gyertyás, zenés megemlékezés, 2020.05.11.
Vágólapra másolva!
2020. május 3-án, épp három éve egy kalapáccsal verte agyon a saját fia, Szilágyi István színészt, akit számos hazai darabban és filmben láthattak a nézők - például a Keménykalap és krumpliorr plakátragasztójaként. 
Vágólapra másolva!

Május harmadikán, a mai napon van a harmadik évfordulója annak a tragédiának, amely megrázta az egész országot: Szilágyi István színészt megölték a saját otthonában. A gyilkos a saját fia volt - írta a Bors.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Nyolc hónappal a férje halála után belehalt a szomorúságba a színész özvegye is. Az asszony, aki a borzalmak után egyedül lakott a házukban nem tudta feldolgozni, hogy elment a férje, illetve azt sem, hogy a fia börtönben ül. Jolán néni a gyilkosság ellenér is végig kiállt a fia mellett, a bíróságtól kérvényezte, hogy hadd menjen vele haza, háziőrizetben várja meg az ítéletét. A hatóságok ezt természetesen nem engedélyezték. 2022. november 24-én az elsőfokú bíróság döntését helybenhagyta a másodfok is,

jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Szilágyi Pétert.

A család házának jelenlegi állapota is jól tükrözi ezt a borzasztó emberi tragédiát: minden az enyészeté lett. A rákosligeti házat már vagy egy éve patkányok és hajléktalanok lakják, a környéken élők számtalanszor tettek bejelentést közegészségügyi veszély miatt.

A szomszédok nem mernek éjszaka elsétálni sem a ház előtt, inkább átmennek a túloldalra,

mert azt mondják: olyan sötét energiák lengik be az omladozó épületet és annak környékét, hogy abba az ember beleborzong. Képeket a Borson talál.