Ezt mondta felesége és néhány sztár Török Ádám temetésén

Török Ádám, zenész, temetés, Óbudai temető, 2023. május 12., Máté Péter-díjas, fuvolista, énekes, dalszövegíró, Mini együttes,
Budapest, 2023. május 12. Török Ádám zenész temetése az Óbudai temetőben 2023. május 12-én. A Máté Péter-díjas fuvolista, énekes és dalszövegíró, a Mini együttes alapítója és frontembere 2023. április 18-án, 75 éves korában hunyt el. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Korábban már írtunk róla, eltemették a Mini együttes alapítóját. A zenész április 18-án, álmában halt meg. A végső búcsúra az eső ellenére többszáz ember elment.
Vágólapra másolva!

A családon kívül rengeteg rajongó és sztár kísérte utolsó útjára Török Ádámot. A Blikknek megszólalt a zenész özvegye.

– mondta megtörten Dóra. Hegedűs István koncertszervező is végtelenül szomorú volt, remegő hangon mondott beszédet.

El kell búcsúzni egy régi baráttól, több nemzedék színpadi bálványától. (...) Te voltál a Gyugyó, akihez bármikor fordulhattunk segítségért (...) Köszönök, köszönök mindent, barátom! Török Ádám, jó utat az ég felé!" Závodi János, a Piramis gitárosa már egészen gyerekkorától kezdve jó kapcsolatot ápolt Török Ádámmal.

Most, hogy elment, mérhetetlen a szomorúságom. A halála előtt két nappal beszéltünk utoljára, akkor még készült a május 8-i koncertjére – mondta elérzékenyülve a zenész.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Leslie Mandoki külföldről utazott haza.

Ádám törte az utat a következő generációk számára, és a halálával egy korszak zárult le. Magam is sokat köszönhetek Gyugyónak, ugyanis hiszem, hogy az a sok lehetőség, amit Amerikában, Angliában és Németországban kaptam, mind nem lett volna a Bem Rockpart nélkül, ami pedig Török Ádám nélkül nem létezett volna. Ezért is éreztem úgy, hogy mindenképpen ide kell repülnöm Londonból, hogy tiszteletem tegyem a személye és a munkássága előtt – mondta a Mandoki Soulmates alapítója.