Kiderült Vágó István halálának pontos oka

Vágó István televíziós műsorvezető Vágó István Foglalkozás műsorvezető SZEMÉLY
Budapest, 2011. április 14. Vágó István televíziós műsorvezető, a Magyar Demokratikus Charta egyik szóvivője részt vesz azon a sajtótájékoztatón, amelyet a 2011. április 16-ra, az új alaptörvény elleni tiltakozásul szervezett tüntetésről tartottak a Batthyány-örökmécsesnél. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Egy hasi aorta robbant szét, a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni.
Vágólapra másolva!

"Semmilyen betegségéről nem tudtunk, de már több mint hat hete köhögött, ezért sokat könyörögtem neki, hogy menjünk el kardiológushoz, menjünk el tüdőszűrésre. Ezek a vizsgálatok a halála előtt megtörténtek: kardiológusnál másfél héttel, tüdőszűrésen négy nappal előtte voltunk, és minden eredmény negatív volt. Szív-CT-n is voltunk, egy barátnő orvosunk azt mondta, hogy szép szíve van Istvánnak és a korához képest minimális a meszesedés, az szóra sem érdemes" - nyilatkozta a tévés műsorvezető özvegye.

Forrás: MTI/Kallos Bea

"Sokan azt gondolták, szívinfarktusban halt meg. Ha ez lett volna, és nem ment volna el a vizsgálatokra, akkor én abba beleőrültem volna. De nem ez történt, nem ez volt a baj. Nála egy hasi aorta robbant szét, már a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni.

de soha nem fájt a hasa és eszembe se jutott ilyesmi. És egyébként azt mondják az orvos barátaink: ha ez meg is lett volna, akkor sem biztos, hogy láttak volna valamit, sőt, ha éppen műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna megmenteni" - mondta a Kiskegyednek Vágó Judit.

Az ismert tévés haláláról a cikk alatt olvashat hosszabban.