Aggódnak barátai Opitz Barbiért

Opitz Barbara, Opitz Barbi, énekesnő, meztelen, botrányos
Vágólapra másolva!
Mint ahogy korábbi cikkünkben írtuk, Opitz Barbi ismét összejöhetett barátjával, aki korábban állítólag azzal fenyegette, hogy megöli. A Borsnak most a fiatal nő barátai nyilatkoztak, akik aggódnak a fiatal lányért.
Vágólapra másolva!

Alig öt hónappal a rendőrségi ügye után, ismét egymásra talált Opitz Barbi és fiatal kedvese, Albert. Mint kiderült, a barátok ezt egy kicsit sem nézik jó szemmel, sőt, aggódnak az énekesnőért - írta a laap.

Eltávolodott a barátoktól

Barbiról már hónapok óta nem hallottam semmit, egyik pillanatról a másikra tűnt el az életünkből. Legutoljára tavaly december végén beszéltem vele, mikor volt a rendőrségi ügye, de már akkor is furcsán viselkedett. Szerettünk volna neki segíteni, de élből elutasította, most pedig megdöbbenve látom, hogy ismét együtt van Alberttel.

Nem gondoltam volna, hogy a történtek után kaphat még esélyt a fiú, de úgy tűnik, Barbi máshogy gondolta

- mondta az énekesnő egyik barátja a lapnak hozzátéve: aggódnak Barbiért.

Kapcsolatfüggőségről lehet szó?

Miután a barátai is kétségbeesésüket fejezték ki, kíváncsiak voltunk, vajon mi vezethet odáig, hogy valaki visszatérjen egy olyan kapcsolatba, melyben az egyik felet emberrablással gyanúsította meg a család. A Bors ennek okán felkereste Dr. Drelyó Ágnest, aki általánosságban elmondta: az ilyen és ehhez hasonló viselkedés kapcsolatfüggőségre utalhat.

Általánosságban elmondhatom, hogy

nagyon sok nő, illetve férfi küzd kapcsolatfüggőséggel, melyen belül rengetegen kerülhetnek bele egy bántalmazó viszonyba is.

Ez lehet lelki, fizika és szexuális jellegű, de azt nem szabad elfelejtenünk, hogy az áldozat minden esetben rendkívül alacsony önértékeléssel bír.

A helyzetet csak tovább rontja, hogy a bántalmazó fél minden alaklommal ezt meg is erősíti a bántalmazottban, azt sugallva neki, hogy nem elég jó, hogy alkalmatlan az önálló életre. Emögött lehet valami múltbéli megalapozottság, hiszen ha optimális körülmények jellemzőek a környezetben, akkor az áldozat szerepre sincs hajlam - mondta Dr. Drelyó Ágnes pszichológus, aki arra is felhívta a figyelmet, mennyire fontos egy ilyen helyzetben a család és a barátok támogatása.