Különleges emlékhelyet kapott a 80 éve született Kóbor János

Kóbor János egész alakos fotó énekel énekes ÉPÜLET évforduló FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS jubileum KÉPKIVÁGÁS koncert Közéleti személyiség foglalkozása közönség megalakulás mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ művész MŰVÉSZET rajongó SZEMÉLY színpad TÁRGY ÜNNEP ünnepel zenész
Budapest, 2012. október 6. Kóbor János, az Omega együttes énekese a zenekar megalakulásának 50. évfordulója alkalmából tartott koncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2012. október 6-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Emlékpadot kapott Budapesten a 2021-ben meghalt Kóbor János.
Vágólapra másolva!

Kóbor János május 17-én lett volna 80 éves, özvegye és lánya után az Omega gitárosa, Molnár György Elefánt is megemlékezett róla a beszédben, amellyel egy emlékpadot avatott fel Budapesten a II. kerületben, az Omega régi hűvösvölgyi stúdiójához közel.

Kóbor János a színpadon 2012-ben Forrás: MTI/Mohai Balázs

"Az a gondolat foglalkoztat, amit lassan hatvan évvel ezelőtt énekeltünk: »Lábnyomommal körben, a földet megjelöltem, hogy megtalálj, ha keresnél«. Most nem a lábnyomokat fogják keresni, hanem azt a padot, ami a második kerület Modori utca felső sarkára lett telepítve.

Ez lesz az alapmottója a beszédemnek, illetve maga a pad, ami első a magyar rockzene történetében. Legalábbis nem tudok arról, hogy másnak lenne" – idézte a Bors a zenészt, aki a lappal egy angliai történetet is megosztott Kóbor Jánossal kapcsolatban.

Molnár György Elefánt Forrás: TV2

"Hatvan évünk együtt telt el, rengeteg közös emlékünk van. Meckyt 1967 óta ismertem, egész pontosan 56 éve, ennek az időszaknak minden fordulópontja, minden mozzanata, minden akciónak a kezdete vagy befejezése egy közös élmény. Talán egy aranyos dologra emlékeznék vissza, amikor Angliában fölléptünk, az Animals együttestől kaptuk kölcsön a hangszereket a turnénkra. Ott volt Eric Burdon Rolls-Royce autója, ami sokkal jobban érdekelt minket. Beültünk, marháskodtunk egymással, egymás fejébe csapkodtuk a sapkát, valahogy ez jutott most eszembe" – mondta Molnár György Elefánt.