Hamarosan kiderül, ki lesz Magyarország szépségkirálynője

Magyarország Szépe, Miss World Hungary, Siófok, 2023.05.30.,
Vágólapra másolva!
Nagyszabású gálaműsorban választják meg június 11-én Magyarország Szépét. A Dunán 19:45-től látható show-ban a döntőbe jutott 16 legszebb versenyző több tourban vonul fel sztárfellépők produkcióinak kíséretében. Ma este kiderül, melyik lány fejére kerül a korona, ki lesz Magyarország szépségkirálynője 2023-ban.
Vágólapra másolva!

2023-ban, rövid kényszerszünet után újra nagyszabású gálaműsorban választják meg Magyarország Szépét. A show számos újítással tér vissza a Duna képernyőjére.

A győztes versenyző a Miss World Hungary cím birtokosa lesz egy éven át, képviseli az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn, és idén először jószolgálati munkájának kiemelt feladataként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arca lesz.

A nemzeti döntőt Somossy Barbara és Csitári Gergely vezetik majd. Az Origónak a napokban interjút adott Somossy Barbara, aki többek között erről a lehetőségről, a Magyarország Szépéről, és a filmezés iránti szeretetéről is beszélt.

Fotó: Major Kata - Origo

Június 11-én este tehát a Dunán tér vissza a világ legrangosabb szépségversenyének nemzeti döntője, a Miss World Hungary. A koronavírus okozta korlátozások feloldásával 4 év után újra televíziós showműsorban követhetik a nézők, hogy a szakmai zsűri kit választ az ország legszebbjének. A műsornak már hagyománya van a közmédiában, hiszen 2014 óta itt látható a Miss World Hungary döntője.

Fotó: Major Kata - Origo

A műsorban, ahogy azt már korábban bejelentették, idén már nem lesz bikini tour, ehelyett egy úgynevezett fitt tour-ban vonulnak végig a kifutón a versenyzők, sportruhában. Emellett a már jól ismert kreatív tour-ban magyar tervezők kreációit viselik majd a hölgyek, míg az estélyi és nemzeti öltözékeket idén is a zsűri egyik tagja, Merő Péter divattervező alkotja meg.

Új műsorelemként jelenik meg a királynő tour, ahol az elmúlt hét év döntősei térnek vissza, felidézve a korábbi évek versenyeit. Idén először két közösségi média arca is van a produkciónak, két korábbi királynő személyében.

A 2017-es győztes, jelenleg joghallgató Koroknyai Virág, valamint a 2019-es Miss World Hungary győztese, Nagypál Krisztina. Ők rendszeresen bejelentkeznek a közösségi média felületeken és beszámolnak a felkészülésről, a kulisszák mögött történő eseményekről.

Fotó: Major Kata - Origo

A fináléban a zsűri szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző versenyző elnyeri a Miss World Hungary címet és a lehetőséget, hogy részt vegyen a nemzetközi döntőn.

Emellett természetesen idén is lesz közönségszavazás, ahogy azt már megszokhatták nézők, alapdíjas telefonszámon tudnak voksolni az általuk legszebbnek ítélt versenyzőre. Egy számról maximum ötven szavazatot lehet küldeni és fontos, hogy határon túlról is lehet szavazni.

A győztes, aki a legtöbb nézői szavazatot kapja, a Közönségdíjas címet nyeri el. A világverseny szlogenje „Beauty with purpose" – azaz a szépség, céllal.

Éppen ezért a Magyarország Szépe - Miss World Hungary egyik legfontosabb missziója továbbra is az, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára: a leendő nyertesnek fel kell karolnia egy jótékony ügyet, amit itthon és a világversenyen egyaránt képvisel.

Fotó: Major Kata - Origo

Az elmúlt hetek komoly munkával teltek a lányoknak, a versenyzők részt vettek fotózásokon, kisfilm forgatáson és két hétre a felkészítő táborba vonultak - a beköltözéskor ott volt az Origo is, sok képet is talál az első napról.

A táborba húszan költöztek, de csak tizenhatan állhatnak a kifutóra az élő adásban, négyen ugyanis kiestek a tábori alversenyeken. Sarka Kata versenyigazgató és az egyik jogtulajdonos mesélt az Origónak a táborban, többek közt elárulta, hogy a mezőny egy része már rutinos.

Fotó: Major Kata - Origo

A mezőny fele tapasztalt versenyző, a másik fele nem, de ez nem gond, szeretjük őket 'kinevelni'. Szerintem egy 16-18 éves, tapasztalatlan lány is nyerhet nálunk, ha kellő önbizalommal áll neki. Itt nem csak a szépség számít, hiszen mind a tizenkilenc versenyző gyönyörű.

Itt a személyiség, a magabiztosság hozhatja a győzelmet."

Úgy látja, hogy Kulcsár Edina nagy nemzetközi sikere meghozta a lányok motivációját, sokan jelentkeztek. Kulcsár a 2013-as Miss Hungary-n az első udvarhölgy díját vitte el, 2014-ben ő lett Miss World Hungary, majd második lett a Miss World szépségversenyen, az eseményen ő is megjelent.

Fotó: Major Kata - Origo

Rogán-Gaál Cecília szintén versenyigazgató, jogtulajdonos, az Origónak elmondta, hogy nagyon szereti ezt a projektet.

Ebben az évben lesz pár újdonság, megújul a verseny. Én örülök annak, hogy a bikinis tour kikerült: a lányok jobban meg tudják mutatni, miben tehetségesek,

hogyan tudnak felkészülni egy nemzetközi versenyre."

Fotó: Major Kata - Origo

Az Origón is szavazhat a legszebb lányra, itt tudja megnézni a képeket és a szavazás állását!