Meglepő dolgot tettek Lang Györgyi nevében

Lang Györgyi
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban írtuk, május 20-án, 66 évesen halt meg otthonában Lang Györgyi, a Pa-dö-dő zenekar énekesnője, hosszas betegségét követően. Búcsúztatóját majdnem egy hónappal később, június 13-án tartották szerettei a Fővárosi Állat- és Növénykert előtt, melyet ő maga tervezett meg korábban. A búcsúztató előtt elhangzott egy érdekes kérés is, melynek most nem mindennapi módon tettek eleget.
Vágólapra másolva!

Lang Györgyi egész fiatalkora óta szenvedett szklerózis multiplexben, melynek következtében végül tolószékbe kényszerült. Pár évvel ezelőtt súlyos sztrókon esett át, miután újra meg kellett tanulnia beszélni, folyamatos felügyeletre szorult. Halála mégis váratlanul érte szeretteit és követőit is, mivel sosem búslakodott a betegség miatt, sőt, teltházas koncertre készült Falusi Mariannal, melyet júniusban tartottak volna meg.

Lang Györgyi magyar énekesnő, búcsúztatója a Fővárosi Állat- és Növénykert előtt Fotó: Polyák Attila - Origo

Lang Györgyi búcsúztatója előtt a szervezők és barátai azt kérték a résztvevőktől, hogy ne vigyenek virágot, se gyertyát, az arra szánt összegből inkább álljanak jó ügy mellé és támogassanak valamilyen szervezetet, ahogy az énekesnő is akarná. Most valaki teljesítette a kérést, mégpedig az Országos Mentőszolgálatnak küldött egy megdöbbentően nagy összeget Lang Györgyi nevében.

A színész énekesnőre a Fővárosi Állat- és Növénykertben emlékeztek meg nemrég, ahol a szervezők azt kérték a résztvevőktől, hogy a gyertyára és virágra szánt pénzt inkább segítő szervezeteknek ajánlják fel Györgyi nevében. Az Országos Mentőszolgálathoz érkező, Lang Györgyi nevében küldött összeg sok száz virágra vagy akár több ezer mécsesre is elég lett volna, a támogatás végül a mentőkerékpáros szolgálatot segíti. Köszönjük" - áll az OMSZ közleményében, melyben köszönetet mondanak a támogatónak, és persze Lang Györgyinek is.

Lang Györgyinek mondott köszönetet az OMSZ Facebook