75 éves lenne Cserháti Zsuzsa, megszólalt a fia

Cserháti Zsuzsa Töretlen pályaív helyett, tragikus sors adatott neki - Emlékezzünk Cserháti Zsuzsára
Vágólapra másolva!
Húsz évvel ezelőtt, 55 éves korában halt meg a EMeRTon-díjas magyar énekesnő, előadóművész. Cserháti Zsuzsa június 22-én ünnepelné 75. születésnapját.
Vágólapra másolva!

Az énekesnő fia szerint édesanyja csodálkozna, ha látná, ma is rengetegen kimennek a sírjához.

Az évfordulókon nem megyek ki a temetőbe, ilyenkor otthon emlékezünk meg róla. Luca és Dani tizenöt és tizenhárom évesek és bár nem ismerhették a nagymamájukat, rengeteg felvételt láttak és hallottak róla. Ma is érzem anyu jelenlétét és édesapámét is, akit korán veszítettem el. Anyut a mai napig nem engedtem el, mint ahogy aput sem, nekem így könnyebb rájuk gondolni, mint arra, hogy ott vannak bezárva egy kőbe és csak akkor gondolok rájuk, ha kimegyek a temetőbe - mondta a Blikknek Szirtes Krisztián, aki szerint kitartását édesanyjától örökölte.

Éjjel háromkor a füzeten aludtam el, de megcsináltam. De az is örök emlék marad, amikor azt mondta, hogy kedvességgel és szeretettel bármit el lehet érni. Ez mindig eszembe jut például, amikor ügyeket intézek és szinte hallom a hangját is. A legjobban az hiányzik, hogy anyu itt üljön velünk egy asztalnál apuval együtt és hallgassa az unokákat ahogy a kóruspróbákról vagy a szolfézsóráról mesélnek. Nagyon szerette az állatokat és biztos vagyok benne, hogy a mentett kutyánkat is imádná, de remélem, lát minket oda föntről és végre boldogan mosolyogva szórakozik ezen a bolondokházán – zárta a férfi.

Forrás: Fortepan / Erky-Nagy Tibor