Elképesztő vagyonokat kereshet egy-egy Instagram-posztjával Vajna Tímea

Vajna Tímea
Vágólapra másolva!
Egy magyar átlagfizetés többszörösét éri Vajna Tímea egyetlen Instagram-posztja. Az Amerikában élő influenszernek már több mint egymillió kétszázezer követője van a közösségi oldalán, ami nemcsak Magyarországon ér nagyon sokat, hanem a tengerentúlon is. Amerikában egy-egy Instagramra kitett poszt vagy a történetben, az úgynevezett storyban megjelölt termék vagy szolgáltatás – például étterem, szálloda – népszerűsítése rengeteg pénzt hozhat, luxuséletet biztosítva az oldal tulajdonosának - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Shopify nevű, értékesítési pontrendszert kidolgozó cég adatai szerint az Egyesült Államokban az egymillió feletti követővel rendelkező influenszer akár tízezer dollárt,

azaz közel 3,5 millió forintot kaphat,

de a 24 órán belül eltűnő tartalomért is akár hétezer dollárt, azaz közel 2,5 millió forintot fizetnek a cégek - írja a Blikk.

Forrás: Vajna Tímea/Instagram

Ráadásul Vajna Tímea meghalt férje, Andrew Vajna ismert ember volt Hollywoodban, így a nevének üzleti körökben még mindig súlya van. Azok a képek, videók pedig, amelyeken Tímea olyan hírességgel szerepel együtt, mint Arnold Schwarzenegger, szintén növelhetik az oldala ázsióját.

– jelentette ki a Blikk által megkérdezett reklámszakember, Heiszler Ákos, az Urban Communications vezetője, aki szerint egy poszt valójában annyit ér, amennyit fizetnek érte. Ha ez abban merül ki, hogy a szállodai tartózkodás vagy a vacsora nem kerül semmibe, már az is komoly érték.

Tímea kedvező pozícióból tárgyalhat a hirdetőkkel, mert Instagram-oldalának látogatói kifejezetten aktívnak számítanak. Többek között ezt is méri a Hypeauditor nevű cég, amely jónak minősíti a követőinek elkötelezettségét, vagyis azt, hogy milyen arányban reagálnak kedvencük egy-egy bejegyzésére.