Döntött a bíró az RTL Klub bukott sztárjáról

Aurelio
Vágólapra másolva!
Az egykori valóságshow-szereplőt 3 év és 5 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság emberrablásért és kábítószer-fogyasztásáért, büntetését tavaly év elején kellett elkezdenie. A nagy drámával bevonuló Aurelio drámája a börtönben is folytatódott, azóta azon igyekszik, hogy hogyan szabadulhatna meg hamarabb a rácsok mögül, most a bíró döntött a sorsáról.
Vágólapra másolva!

Az egykori reality-szereplő ügyvédje, Dr. Galgóczi Zoltán elmondta, hogy meghozta döntését a bíró Aurelióról, hogy az mikor szabadulhat leghamarabb a börtönből.

Az idő lerövidítése törvényben rögzített lehetőség, amely bizonyos feltételek megléte esetén alkalmazható. Büntetés-végrehajtási bíró vizsgálja ezen feltételek fennállását és indokoltságát. A sok szempont közül kiemelendő az elítélt büntetés-végrehajtás alatt tanúsított magatartása, illetőleg a törvénytisztelő életmódra való készsége" - kezdte az ügyvéd, aki elmagyarázta, hogy a benti magaviselet is sokat számít ilyen esetben, melyről a bütetés-végrehajtási intézmény is hivatalos véleményt kell írjon.

A büntetés-végrehajtási bíró nemrég hozta meg a döntést Aurelio sorsáról, végül úgy ítélte meg, hogy jó magaviselete és a törvényi feltételek teljesítése miatt megkaphatja a kedvezményeket a feltételes szabadságra bocsátáshoz.

Tekintve viszont, hogy ezt a bűncselekményt a saját fogyasztására szánt, csekély mennyiségű kábítószer birtoklása miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, ezért az emiatt kiszabott 1 év 2 hónap börtönbüntetés végrehajtását teszi most foganatba a büntetés-végrehajtási intézet. Aurelio tehát még nem szabadul, hanem a második büntetését kezdi meg" - magyarázta az ügyvéd, aki úgy véli, ügyfele leghamrabb jövő év elején már talán otthon lehet.

Azt is elárulta, hogy Aurelio önkéntesen vett részt a börtönben egy drogterápián is, annak ellenére, hogy 2015 óta egyáltalán nem fogyasztott kábítószereket.

A döntése erőt adott, ami átvisz a mélypontokon, hiszen nagyon hiányoznak a szeretteim" - mondta Aurelio a hot! magazinnak.

VV Aureliót feltételes szabadságra bocsátják Videa