Megszólalt terveiről a Mini új frontembere, Németh Károly

Németh Károly, Mini
Vágólapra másolva!
Török Ádám halála után a Mini szellemiségét és zenei örökségét az együttes legendás billentyűse, Németh Károly viszi tovább, aki nemrég életpályadíjat is kapott több évtizedes zenészi és zeneszerzői munkássága elismeréseként. Társaival több koncertre is készülnek a közeljövőben, erről mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Németh Károly, a Mini billentyűse zenészi és zeneszerzői életpályadíjban részesült augusztus 20. alkalmából, amit elmondása szerint nagyon nagy megtiszteltetésnek vett, szóhoz sem jutott, amikor felhívták a színpadra. A zenész több évtizeden keresztül dolgozott együtt Török Ádámmal, annak halála után pedig átvette az együttes vezetését – és most több koncertre is készül a régi-új tagokkal.

Németh Károly Forrás: Németh Károly

A zenésztársak körében volt egy kis változás, nem abban a formációban fogunk játszani, mint az utolsó három évben.

Adtunk annyit a magyar zenei kultúrának – legalábbis egy kis részének, amibe mi is beletartoztunk –, hogy az nem válhat semmissé" – mondta az Origónak.

hanem a zeneiségét visszük tovább, mindazt, amit 50 év alatt felépítettünk együtt, Mini együttesként. A lényeg, hogy a zenei része, a mondanivalója, az általa írt szövegek ne vesszenek el" – tette hozzá.

Több koncertre is készülnek

Az újjáalakult együttes már júniusban bemutatkozott egy teltházas, sztárvendégekkel telezsúfolt koncerten az Erkel Színházban, illetve a Petőfi Zenei Díj gáláján is felléptek, ahol több zenész és szakmabéli gratulált nekik, örömüket fejezték ki amiatt, hogy Németh Károlyék továbbra is ápolják a Mini örökségét.

Török Ádám Forrás: MTI/Soós Lajos

„Szeptember 3-án a Skorpió 50. évfordulójára csinál Karesz (Frenreisz Károly – a szerk.) a Városligetben egy koncertet, és volt olyan kedves, hogy meghívott minket, hogy Ádámra is emlékezzünk ilyen formában. Nagyon szívesen vettük, hogy gondolt ránk, csak megköszönni tudtuk neki. Egyelőre próbálunk,

Ezeket az utolsó pár évben, főleg a Covid alatt írtam" – mesélte a billentyűs.

A Mininek ezután jövő januárban is biztosan lesz egy nagyobb koncertje a Magyar Zene Házában. „Az teljesen saját lesz, Miniként lépünk fel Kell a barátság címszó alatt. Ott szintén felhangzanak a régi Mini-dalok mellett újabbak is, és pár szám erejéig lesz egy vendégünk is Kézdy Luca személyében" – mondta Németh Károly.