Bíróságon folytatódhat az újabb Republic-botrány

A Republic 2007-ben
Vágólapra másolva!
A volt tagok már nem is beszélnek, csak ügyvédeiken át üzennek.
Vágólapra másolva!

Az együttes 1990 februárjában alakult, az alapítók Bódi László "Cipő", Tóth Zoltán, Bali Imre, Szilágyi László és Boros Csaba voltak. A zenekar több slágerrel került fel a listákra, éveken át nagyon népszerű volt, de Cipő 2013-ban meghalt, a bandában komoly törést okozott: Tóth Zoltán kivált a zenekarból, társai a korábbi állandó közreműködővel, Halász Gáborral folytatták tovább.

A Republic 2007-ben

Az új konfliktus abból ered, hogy Tóth Zoltán zenekarának neve ugyan Kék és Narancssárga Produkció, de "Republic dalcirkusz" a műsorának címe. "Ő nem a Republic. Lehet, hogy cirkusz, de nem a Republic együttes" – reagált erre Boros Csaba. Ők 2013-ban levédték a Republic nevét.

Tóth Zoltán az állítja, jogilag levédetten használja a Republicot a nevével. A zenekar most perrel fenyegetőzik. "Azt mondtam, hogy Cipő nélkül nem lépek színpadra, mert én azt szégyellném" - mondta Tóth Zoltán.

Boros Csaba szerint nem ez az első eset, hogy a közönséget félreérthető módon tájékoztatták egy koncertről. Ha továbbra is látják, hogy megtévesztés történik, bíróságra viszik az ügyet - írta a Blikk. Tóth Zoltán és a Republic tagjai 10 éve már csak ügyvédeken keresztül kommunikálnak. A gitáros a hétvégén Cipő-emlékkoncertet tart majd.