A 90 éves színész a New York-i Presbiteriánus Kórházban halt meg hétfőn. 

A skót származású színész 1933-ban született Glasgowban. Ismertebb munkái közé tartozik az NCIS című televíziós sorozat szerepe, a helyszínelők orvosszakértőjét alakította. 

David tehetséges színész és író volt, akit világszerte sokan szerettek. Hihetetlen életet élt, az öröksége pedig örökké él majd a családja és számtalan filmje, televíziós szereplése révén. Hiányzik majd a melegsége és szeretetreméltó humorérzéke, amely minden szobát és színpadot beragyogott, és az is, ahogyan megosztotta velünk az életbölcsességét" – olvasható a CBS közleményében. McCallumot felesége, három fia és lánya, illetve nyolc unokája gyászolja.

Ő volt a legkedvesebb, legkirályabb, legtürelmesebb és legszeretőbb apa. Mindig a családot helyezte önmaga elé... Lenyűgözte a tudomány és a kultúra, és ezeket a szenvedélyeket tényleges tudássá formálta" – mondta fia, Peter McCallum.

"Ha kellett volna, valóban el tudott volna végezni egy boncolást, az NCIS-ben betöltött szerepe miatt évtizedekig tartó tanulmányai alapján" – írta róla a családja.

Forrás: AFP/Valery Hache