Ma indul a látványos magyar kalandsorozat, a Tündérkert

Kép a Tünderkert forgatásáról
Vágólapra másolva!
Pénteken 21 órától látható a Dunán a Tündérkert első két része. A szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat rendezője szerint a nagyszabású produkció izgalmas, fordulatos és látványos, tele van minden finomsággal, amitől ma jó nézni egy sorozatot. Madarász Isti a nyolcrészes széria fő mondanivalója mellett, az egyik főszereplő, Báthory Gábor titkáról is beszélt.
Vágólapra másolva!

A Tündérkert rendezője a Médiaklikk extra videójában élete legizgalmasabb kihívásának nevezte a sorozatot. „Nézőként, olvasóként, emberként szép és szomorú tanmese az emberi gyarlóságról, a hatalom korrumpáló erejéről, a csúcson lévők magányosságáról" – fejtette ki Madarász Isti a péntek estétől a Dunán látható, a Megafilm Service és az MTVA koprodukciójaként, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült nyolcrészes Tündérkert kapcsán.

Kép a Tünderkert forgatásáról https://megafilm.hu/tunderkert

Az egyik főszereplő, Báthory Gábor jelleméről is részletesen beszélt. „Sokszor emlegetjük, hogy olyan volt akkoriban, mint ma egy rocksztár. Mindenki a közelében akart lenni, de amikor mérges volt, mindenki szaladt előle. Titka abban lehetett, hogy szemtelenül jóképű, rámenős és magazbiztos volt. Fejedelmi családban nőtt fel, és meggyőződése volt, hogy körülötte forog a világ. De mégsem visszataszító, hanem magával ragadó módon viselkedett."

https://megafilm.hu/tunderkert

Madarász Isti úgy gondolja, Báthory Gáborban volt egy elképesztően veszélyes eltökéltség arra, hogy felvirágoztassa Erdélyt. Az elképzelései jók voltak, megvolt hozzá a tehetsége is, mellé pedig társult számos emberi gyengeség, amely árnyalta személyiségét.

https://megafilm.hu/tunderkert

A Tündérkert dupla epizóddal mutatkozik be október 13-án, pénteken 21 órakor, és utána heti rendszerességgel látható azonos időpontban a Dunán. Október 14-én benézhetnek a sorozat forgatásának kulisszái mögé is, 16:30-tól láthatják a Dunán a „Hogy készült a Tündérkert?" címmel werkfilmet.