Itt vannak a legújabb hírek a súlyos beteg Reviczky Gáborról

REVICZKY Gábor, március 15., díjak, parlament, elismerések
Budapest, 2023. március 14. Reviczky Gábor, a nemzet művésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünepségen a Parlament kupolacsarnokában 2023. március 14-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Reviczky Gábor az év elején beszélt először arról, hogy korábban prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Azóta kiderült, áttét alakult ki a szervezetében, ezért kemoterápiás kezelést kap. 
Vágólapra másolva!

Súlyos beteg Reviczky Gábor, a Nemzet Művésze, már 10 éve terjed szervezetében a rák, korábban a Századvég Youtube-csatornájának, a Kontextusnak mondta el, hogy retteg a csontráktól: nem akar a fájdalomtól üvöltve meghalni.

A kezelések miatt különböző nem várt tünetek jelentkeznek a Reviczky Gábornál, nem rég azt mondta, reggeltől estig úgy érzi magát, mintha be lenne rúgva. Most egy újabb tünetről beszélt a Nemzet Művésze.

Alapvetően, ha megyek bárhová, vagy ülök, nincs problémám, de ha beülök az autóba vezetni, akkor ájulás előtti rohamaim vannak" – mondta a Kossuth Rádióban a színész, aki emiatt már nem vezet. Kezdetben azonban egyedül ment autóval a kezelésekre, ahonnan ment tovább dolgozni.

A beszélgetés során szóba jött a gyerekkora is. Édesapja egyedül nevelte, mert skizofréniában szenvedő édesanyja egy vonat elé ugrott.

Egy kamasz fiú életében nagy károkat tud okozni az ilyesmi, kiváltképp a szeretet átadásában, mert nem volt minta, nem volt meg az anyai szeretet."

Forrás: MTI/Illyés Tibor