Kigyulladt Papadimitriu Athina háza

Papadimitriu Athina
Vágólapra másolva!
Papadimitriu Athina azonnali segítségre szorult vasárnap hajnalban, amikor meglátta, hogy lángol a háza. 
Vágólapra másolva!

"Éreztem, hogy valami nagy baj van, azonnal kiugrottam az ágyból, mentem a hang felé... A folyosót már beborította a füst, de mentem tovább, és ahogy a kazánházba benyitottam, méteres lángok álltak, mint egy indián máglya. Hirtelen azt sem tudtam, mit csináljak. Persze, hogy megijedtem, de végiggondoltam, hogy mit tegyek. Tudtam, hogy vizet ilyenkor a bojler miatt nem szabad, mert én is odaveszhetek, de egy ronggyal sem tudtam volna mit kezdeni, így gyorsan visszacsuktam az ajtót" – mesélte.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

"Mivel elmúltam 65 éves, és egyedül élek a falu végén, így nemrég megrendeltem a Gondosórát, amit azóta a kezemen hordok. Nem hittem, hogy ilyen hamar használni is fogom, de most felavattam. Meglepetésemre a gomb megnyomása után már a vonalban is volt a diszpécser, miközben a másik fülemen a tűzoltókkal beszéltem, ráadásul közben a tűzjelző is megszólalt!" – idézte fel a történteket.

Athinát a mentőautóban megvizsgálták, amíg a tűzoltók végezték a munkájukat. Elmondása szerint megdicsérték őt a szakemberek azért, hogy visszacsukta az ajtót, hiszen így a tűz oxigén nélkül maradt, majd magától kihunyt, nem terjedt tovább.

Cserélni kell a bojlert, a vezetékeket, s úgy néz ki, a kazánt is és mindent, amit a tűz tönkretett. Most napokig nem lesz áramom, így vizem se. Mondanám, hogy romantikus a gyertyafény, de áram nélkül nem sok mindent tudok csinálni. Pár éve előrelátó voltam, és építtettem egy téglakályhát, hiszen én a kazánban is fával fűtök, amit most használok is, hogy ne fagyjanak el a csövek, a vezetékek. Szerencsére Elektra lányom három házzal odébb lakik, aludni átmegyek hozzá" - idézte a Blikk.