Pély Barna és Novák Péter elmondták, mit gondolnak az újrainduló Megasztárról

Pély Barna
Vágólapra másolva!
Nemrég a TV2 bejelentette, hogy idén visszatér a képernyőre az egyik legnépszerűbb énekes tehetségkutató, a Megasztár, melyről Pély Barna és Novák Péter is kifejtette véleményét.
Vágólapra másolva!

A Megasztárt a nézők először 2003 őszén láthatták, ami már akkor egy olyan műsor volt, amiről az egész ország beszélt. Az eddigi hat évad elképesztő sikerei tették legendássá, ami legutóbb 2012-ben volt látható a TV2 képernyőjén. Azonban több mint 10 év után a csatorna a héten bejelentette, hogy idén visszatér a tehetségkutató, ahol 40 millió forint, egy Los Angeles-i dalfelvétel és egy videoklip vár a győztesre.

Pély Barna a Megasztár első három évében volt tagja a zsűrinek, ám ezek felejthetetlen pillanatokat okoztak neki.

"A Megasztár húsz évvel ezelőtt egy olyan műsor volt, ami műfajában egyedülállóvá tette a magyar kereskedelmi televíziózás történetében. Együtt drukkoltak családok a kedvenc énekeseiknek, és hétről hétre összegyűltek emiatt a tévéképernyő előtt. Amikor Molnár Ferenc Caramelt először hallottam énekelni a saját dalát a cappella. Nem tudtam, de biztosan éreztem, hogy ő fog nyerni a második szériában. Most már kevésbé lennék egy-két versenyzővel kemény, és sokkal érthetőbben fogalmaznám meg a gondolataim, de ugyanaz lenne a lényege az üzenetemnek, mint akkoriban" - fejtette ki.

Azt is megosztotta, hogy habár nem kérték még fel, de szívesen visszaülne a zsűri székbe.

„A Megasztár meghatározó része volt az életemnek, úgyhogy nagy valószínűséggel visszaülnék abba a székbe, ha felkérnének, és talán újra elhangozna számból a mondat, hogy: Ez nem jött át ” – tette hozzá.

Novák Péter szerint a Megasztár meghatározó volt Magyarországon, és szívesen emlékszik vissza a vetélkedőre. 

"A Megasztár a legnagyobb hatású tehetségkutató Magyarországon. Egyedülállóan tudta formálni a közízlést. Nagyon büszke vagyok a versenyzőkre, és arra a színes zenei palettára, amit hétről hétre összeállítottunk. És arra, hogy ezt értékelték a nézők"  - kezdte.

Bevallotta azt is, hogy Rúzsa Magdi előadása volt számára a műsor legemlékezetesebb pillanata.

"Miután elénekelte a dalát, kiment, a zsűritársaimmal pedig némán meredtünk egymásra. Mindannyian éreztük, hogy vége a versenynek, pedig még el sem kezdődött. Sokakkal a mai napig jóban vagyok, Presser Gáborral például a tavalyi nagykoncertjén is együtt dolgoztam. Barnával is voltak közös projektjeink. A versenyzők pályájának alakulását is követem. Nagyon büszke vagyok például Puskás Petire, aki a műsor alatt titkos kedvencem volt, mert a fiatal kori önmagamra emlékeztetett. De Bochkor Bíborka is megállta a helyét, hiszem zenekarával a Magashegyi Undergrounddal kifejezetten sikeres" - nosztalgiázott az énekes.

Pély Barnával ellentétben ő nem ülne vissza a székbe, ugyanis szerinte az évek alatt más irányt vett a tehetségkutatók világa. 

"Kevésbé a zene és az énekes, sokkal inkább a zsűri került középpontba, ez pedig az én ízlésemmel nem igazán találkozik. Ezért sem vállaltam a szerepet a későbbi évadban, mert az én elképzelésem és a csatorna akkori vezetésének tervei teljesen más irányba mutattak. Én például nem vagyok jelen a közösségi médiában, ez már önmagában kizáró ok lenne" - idézte szavait a Blikk