Februárban is a TV2 volt a legnézettebb csatorna

Kincsvadászok
Kincsvadászok
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
Az év második hónapjában fölényesen nyerte a hétköznap esti főműsoridőt a TV2 mindhárom korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+), legfőképp a Kincsvadászok sikerének köszönhetően, amit átlagosan kétszer annyian néztek februárban, mint a a fő versenytársat az azonos idősávban. A kábelportfólió is remekel, a TOP5 csatorna közé februárban a Mozi+ és a SuperTV2 is bekerült a 18-59-es korcsoportban, így a TV2-vel együtt a TV2 Csoport három csatornája toplistás - írta közleményben a tévétársaság.
Vágólapra másolva!

• A TV2 mindhárom kiemelt korcsoportban megnyerte a teljes napot a nézettségi versenyben. Ez a fő kereskedelmi korcsoportban (A18-59) 9,2%-os átlag nézői részesedést jelentett februárban, míg a második helyezett RTL 7,2% közönségarányt ért el. Csoportszinten mindhárom vizsgált célcsoportnál teljes napon és főműsoridőben is a TV2 Csoport volt a legnézettebb.

Kasza Tibi, Szerencsekerék
Fotó: TV2 

• A saját gyártású produkciók közül februárban a hétköznapi műsorok – a Szerencsekerék és a Kincsvadászok – nyerték az idősávjukat havi átlagban, mindhárom kiemelt korcsoportban.

• A Kincsvadászok különösen sikeres, a fő kereskedelmi korcsoportban (A18-59) átlagosan kétszer annyian nézték februárban, mint a legfőbb konkurenst az azonos idősávban. A 18-49 éves nézők tekintetében közel két és félszeres, a teljes lakosság körében pedig még nagyobb, több mint két és félszeres az előny. Ráadásul a műsor eddigi összes epizódja nyerte az idősávját mindhárom kiemelt korcsoportban.

Kincsvadászok
Kincsvadászok 
Fotó: TV2

• Esti infotainment műsorok: a főműsoridős Tények és Tények Plusz is a teljes lakosság körében voltak idősávjuk legnézettebb műsorai februárban. A teljes lakosság körében a TOP10 műsor mindegyike a Tények egy-egy epizódja volt februárban.

• Reggeli magazinműsorok: a Mokka és a Mokkacino is toronymagasan idősávjuk legnézettebb műsorai havi és éves szinten is.

• A Kábelportfólió februárban szintén szépen teljesített, a teljes piacot vizsgálva a Mozi+ volt a legnézettebb kábelcsatorna februárban és éves szinten is, mind a 18-59 évesek , mind a 18-49 évesek körében is, teljes napon és főműsoridőben egyaránt.

• A SuperTV2 negyedik helyezésének is köszönhetően a havi csatornatoplista TOP5 csatornájából három a TV2 Csoporthoz tartozik teljes napon februárban (A18-59).