Felismerhetetlenre csúfította magát Margot Robbie

Vágólapra másolva!
Nem újdonság a filmsztárok körében, hogy bizonyos szerepekhez valóban változtatniuk kell a megjelenésükön. Vannak, akik csontsoványra fogytak, de olyanok is akik borzasztóan elhíztak azért, mert semmiképp sem akartak elesni a munkától. Mára vannak emberségesebb módszerek is, hiszen a technológia segítségével bárkiből lehet bármi, így kevesebb önsanyargatásra van már szükség mint pár évvel ezelőtt. Azonban még mindig akadnak olyan filmstúdiók, ahol ragaszkodnak a természetes megoldásokhoz, vagy legalábbis több eszközt szeretnének bevetni a hitelesség és a siker érdekében. A színészek a pénzért és a hírnévért bármire képesek, és elképesztő módon csúfítják magukat felismerhetetlenre egy-egy szerep kedvéért.
Vágólapra másolva!

Sofía Vergara

Legutóbb a szexi latin díva lepte meg az embereket, amikor a Griselda című minisorozat kedvéért eltorzították az arcát. Bár Vergarának eleve karakteres vonásai vannak, de a sorozatban ez még inkább hangsúlyos, mivel próbáltak belőle egy kevésbé szép nőt csinálni mint amilyen valójában. 

Ő ezt egyáltalán nem bánta, hiszen végre egy komolyabb szerepben is megmutathatta a tehetségét, és valóban hatalmas sikert aratott vele a Netflixen. Az 51 éves Vergara a „kokain keresztanyaként” ismert Griselda Blanco felemelkedését mutatja be a történetben, aki a kolumbiai Medellíből Miamiig menekül férje családja elől, majd a történelem egyik legerősebb drogkartelljének vezetőjévé válik prostituáltak segítségével.


Charlize Theron

Az egyik legemlékezetesebb elcsúfítás Charlize Theron nevéhez fűződik, amikor A rém című 2003-as thrillerben alakított egy amerikai sorozatgyilkos nőt, Aileen Wuornost, a történet valós eseményekre épült. A szerep kedvéért a szexi színésznő 15 kilót is felszedett, majd a maszkosok következtek, akik annyira csúnya nőt csináltak belőle, hogy senki sem ismerte fel a filmvásznon. Charlize Theronnak megérte az átváltozás, ugyanis 2004-ben Oscar-díjjal jutalmazták az alakításáért, mint legjobb női főszereplőt.

Charlize Theron
Charlize Theron Oscar-díjas alakítást nyújtott A rém című thrillerben, melyben egy sorozatgyilkosnő szerepében tűnt fel
Fotó: Origo

Brendan Fraser

Szintén Oscar-díjas alakítást nyújtott a hosszú kihagyás után visszatérő Brendan Fraser, aki 2023-ban nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat A bálna című filmdráma főszerepéért, melyben egy túlsúlyos, életmódja miatt betegségekkel küszködő férfit alakított. Fraser valójában nem volt annyira kövér mint a filmben, a látszólagos elhízásához sminket, protézist és CGI keverékét használták, hogy szinte felismerhetetlenné tegyék.

THE WHALE (2022)
Brendan Fraser A bálna főszerepében
Fotó: Collection ChristopheL via AFP / Collection ChristopheL via AFP/© A24 - Protozoa Pictures

Marion Cotillard

Marion Cotillard francia színésznő 2008-ban vált nemzetközileg is elismert világsztárrá, amikor a Piaf című életrajzi ihletésű filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-, BAFTA-, César- és Oscar-díjakat. Olyan sikerfilmekben is feltűnt mint az Eredet, a Közellenségek, vagy a Szövetségesek.

Legjobb színésznő: Marion Cotillard (Piaf)
Legjobb színésznő: Marion Cotillard (Piaf)
Fotó: EPA

Érdekes, hogy Cotillard épp a Piaf című filmmel vált ismertté, melyben felismerhetetlenre sminkelték őt, hogy hasonlítson Édith Piaf világhírű francia énekesnőre, akinek a személyes naplója alapján íródott a történet. Cotillard feltűnő, akril- és latexprotézissel kevert arcfestés segítségével változott felismerhetetlenné, továbbá folyamatosan kosztümöt viselt, hogy testesebbnek tűnjön.

Marion Cotillard, Piaf
Marion Cotillard a Piaf című filmben felismerhetetlenre sminkelve
Fotó: Origo