Luxus férfiékszerek: az elegáns bross lesz a legújabb trend

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr. egy hatalmas fekete brosst viselt az Oscar gálán
Vágólapra másolva!
Közismert, hogy a nők szeretik az ékszereket, azonban manapság már a férfiak is egyre többet hordják őket, ráadásul milliókat költenek rájuk. Luxus férfiékszereket már nemcsak a filmes díjátadókon népszerű viselni, egyre inkább elterjedt a hétköznapokban is. A férfi bross manapság a legnépszerűbb, mely minden formában, méretben megtalálható.
Vágólapra másolva!

Minden évben van egy meghatározott divat az Oscar-gálát illetően, ami idén sem volt másképp, hiszen számos gyönyörű ruhát és ékszert is látni lehetett. Pár évvel ezelőtt például a fekete volt a kedvenc, idén sokkal több sztár viselt magán élénk színeket. Minél trendibb egy ékszer, annál drágább is. A férfiak is viselnek luxus férfiékszereket, ezt pedig a díjátadó szezonokban figyelhetjük meg a legjobban. A férfi brossok minden méretben, színben és formában bemutatkoztak.

96., Oscar, gála, 2024.03.11.,
Cillian Murphy ír színész pózol a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjjal az "Oppenheimer" című filmért. Az Oscar-díjas színész is szereti a luxus férfiékszereket
Fotó: AFP/AFP or licensors / AFP/AFP or licensors

Az elmúlt néhány évben észrevehető változás következett be, és a vörös szőnyegen is lazább lett a férfi divat. Elmúltak már azok az idők, amikor kötelező volt nyakkendő viselni, ugyanis 2024-ben a luxus férfiékszereké a főszerep. Cillian Murphy, Robert Downes Jr., Matthew McConaughey, John Krasinski is úgy gondolták, hogy trendet teremtenek, és magabiztosan tűzték a ruhájukra a rendhagyó ékszert, melyek mindig valamilyen üzentet közvetítenek. 

luxus férfiékszerek
Cillian Murphy az Oscar-díjátadón is egy luxus férfiékszert, egy brosst viselt
Fotó: Cillian Murphy / Instagram

Leghíresebb luxus ékszermárkák

A 21. században a férfiak is egyre több férfiékszert viselnek, ami nem csak feltűnő, de a megjelenésüket is kiemeli. 2021-ben többek közt a Graff, Mikimoto, Van Cleef and Arpels, Cartier, valamint a Tiffany voltak a világ legértékesebb ékszermárkái, melyek még ma is nagyon népszerűek.

Az ékszergyártás a divat- és luxusipar egyik fontos területe. A britek pár évvel ezelőtt nagy számban vették a svájci luxuskarórákat. Watches of Switzerland vezetője, Brian Duffy kiemelte, hogy 2021-ben három hónap alatt 297,5 millió fontos bevételre tettek szert, ami duplája volt az előzőnek. A Cartier és a Rolex márkák a lista élén szerepeltek, melyet szorosan követett az Omega is. Az ékszerpiac abban az évben is erős növekedést mutatott, ugyanis a karikagyűrűk iránti kereslet megháromszorozódott, az eljegyzési gyűrűk iránti kereslet pedig megduplázódott, csak úgy, mint a luxus férfiékszereké. 

Az ékszerpiac hatalmas iparággá nőtte ki magát, ráadásul vannak olyanok, akik luxus márkákat is megengedhetnek maguknak. Míg a nők körében a nyakláncok, karkötők, és fülbevalók népszerűek, addig a férfiaknál a luxus férfidivat a különböző férfi brossok.

A Dolce & Gabbana, Saint Laurent márkák követik az elegáns férfi divatot, azonban a férfi arany bross árak is egyre magasabbak, ugyanis egy sárga és fehérarany koronapálcás bross 5450 euró, míg a  Saint Laurent apró charm brossokért 4500 eurót is elkérnek - olvasható a Lyst oldalán. 

Fotó: dolcegabbana.com/en-it/

Az Amapola Tiffany & Co. bross az egyik legnépszerűbb, - egy ezüst bross vörös selyemmel-, ami a nők körében igen kelendő, azonban igazi luxuscikk, 5500 dollárért lehet megvenni. 

A virág bross, arany bross, és az egyedi arany bross is a híres ékszer márkák között szerepel, de nem szabad megfeledkezni a díszes brossről különböző kövekkel kirakva vagy a teknős brossról sem. A Tiffany ékszerek luxuscikkeiről ismertek, különösen ezüst- és gyémánt ékszereiről, melyek a divattrendet már évek óta meghatározzák, és a férfi divatirányzatot is követik. 

A Farfetch oldalán jól látható, hogy egy Balenciaga piros feliratos bross 295 euró, míg Tom Wood arany tónusú, fekete, ezüst, ónixfekete, téglalap alakú brossáért 995 euróért lehet hozzájutni. A legdrágább darab itt egy 18 karátos sárga arany gyémánt korona Dolce & Gabbana bross, ami 7250 euró.