Tények: Túl van a válogatók felén a Boxing Kings, a fődíj több ezer bokszolót mozgatott meg

Vágólapra másolva!
A Boxing Kings stábja beszámolója szerint lezajlott az újabb válogató, hiszen a legutóbbi belgrádi volt a hatodik castingállomás. A versenysorozatra már összesen több mint 13 ezren jelentkeztek, és az eddigi hat országból több ezer bokszolót hívtak már be a személyes válogatókra.
Vágólapra másolva!

A HELL Boxing Kings egyedülálló versenysorozat, ahol 10 ország legjobb bokszolóit keresik. 

A válogatókon a jelentkezőknek egy speciálisan erre a célra megépített pályán, egy edzői stáb előtt kell megmutatni, hogy mire képesek.

A szervezők először Budapesten építették meg ezt a pályát, majd a magyar válogató után elindult az „utazó cirkusz”. Ez is az egyik érdekessége a castingnak, hiszen ezt a pályát minden részt vevő országban megépítik, így ugyanazzal a díszlettel utazik a HELL Boxing Kings 70 fős stábja.

Mádi Tamás, a HELL ENERGY Promotion Kft. ügyvezetője a belgrádi válogató után azt mondta, minden korábbi számításukat felülmúlta a jelentkezők száma.

Immáron túl a hatodik állomáson, nyugodtan kijelenthetem, hogy nemcsak mennyiségben, de minőségben is messze túlteljesítettük azt, amit előzetesen célul tűztünk ki magunknak. Az eddigi válogatókon minden ország legjobbjai vettek részt, az ország legjobbjai adták át egymásnak a kesztyűket. Azt láttuk, hogy a versenysorozatunkat legalább annyira komolyan veszik, mintha olimpiáért selejteznének. Sokan mindent egy lapra feltéve jöttek el hozzánk, hiszen tudják, hogy győzelem esetén az egész életük megváltozhat

– fogalmazott.

HELL Boxing Kings / Facebook

Mint írták, a mezőny szerencsére nagyon színes. Mindenkinek más és más a motivációja, a kategóriánként elnyerhető 100 000 dolláros fődíj felforgatta a 10 érintett ország bokszolótársadalmát.

Kiemelték, hogy a magyarországi jelentkezők között talán az egyik legérdekesebb induló egy 65 éves sportoló volt, aki a legendás Papp Lacitól tanulta az ökölvívást. De van olyan korábbi profi labdarúgó, aki indulatkezelési terápiaként kezdett küzdősportolni, és annyira bejött neki, hogy sorra nyerte a ketrecharcos versenyeket, és most kesztyűt húzott, mert eltökélte, hogy végigveri egész Európát és profi ökölvívó lesz belőle.

További részleteket a Tények oldalán olvashatnak!