Több új Star Wars-sorozat érkezik: mit láthatunk hamarosan a képernyőn?

Vágólapra másolva!
Június 5-én elindult Az akolitus című Star Wars-sorozat, a fogadtatása vegyes, sokan lepontozták. De milyen más szériák készülnek a Csillagok háborúja-univerzum kedvelőinek, milyen Star Wars-sorozatok várhatók idén vagy jövőre?
Vágólapra másolva!

Hogy nyár elején se maradjanak a nézők Star Wars-sorozatok nélkül, június 5-én indult Az akolitus (eredeti cím: The Acolyte) élőszereplős Csillagok háborúja-világban játszódó széria. A Star Wars I. rész – Baljós árnyak előtt száz évvel játszódik, amikor még viszonylag erős a Jedik hatalma, de a köztárság már túl van az aranykorán. Már jó ideje lehetett olvasni róla, 2020-ban már dolgoztak ezen a sorozatok, 2022-ben forgattak, de csak 2024-ben került a képernyőre, persze sok utómunka után.

Star Wars-sorozatok: Az akolitus
Star Wars-sorozatok: Az akolitus 
Fotó: Disney

A folyamatosan, szinte futószalag mellett gyártott Disney-féle Star Wars-sorozatok megítélése igen vegyes, az Andort például összetettsége, precizitása és a színészi játéka miatt nehéz nem szeretni, de a Boba Fett könyve csak 7,2 ponton, az Ahsoka 7,5-ön, az Obi-Wan Kenobi pedig csak 7,1 ponton áll az IMDb-n, pedig utóbbiban visszatért Ewan McGregor is. Az akoltikust, ami most fut épp, nagyon sokan lepontozták, így 3,5-ön áll jelenleg.

Milyen Star Wars-sorozatok jönnek? 

Az animációs sorozatok után az első élőszereplős Star Wars-széria a Mandalóri volt, amely azonnal nagy siker lett, Baby Yoda, azaz Grogu pedig instant merchandising-termékké lépett elő. A Mandalóri a filmes-sorozatos adatbázisban 8,6 ponton áll, közel 600 ezer szavazat után, és úgy lett kedvenc, hogy a Hollywoodban az utóbbi években igen felkapott Pedro Pascal főszereplőként jóformán alig látszik, hiszen teljes testet és arcot elfedő páncélban van (és a legtöbbször testdublőr helyettesíti a fárasztó forgatási napokon). 

A mandalóri
Fotó: Disney

A kezdeti sikerek után a harmadik évad, amely tavaly márciusban jelent meg, már nem lelkesítette annyira a közönséget, de a sorozat így is 15 Emmy-díjnál tart.

De nézzük, milyen Star Wars-sorozatok érkeznek a közeljövőben! A cikk folytatódik, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!