Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tompos Kátyának ajánlotta Petőfi Zenei Díját Gubik Petra

Vágólapra másolva!
A magyar könnyűzene ünnepén, a Petőfi Zenei Díjátadón Az év női előadója elismerést Gubik Petra kapta. A Junior Prima- és Honthy Hanna-díjas előadóművész az elismerés átvétele után mondott beszédében a Petőfi Sándort mintázó aranyszobrot a közelmúltban egykori pályatársának, támogatójának, Tompos Kátyának ajánlotta.
Vágólapra másolva!

Gubik Petra előadói tehetsége már gyerekkorában megmutatkozott, sorra nyerte a prózamondó- és énekversenyeket, 17 éves kora óta folyamatosan színpadon van. Első szólólemeze 2022-ben jelent meg a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett előadóművész, Müller Péter Sziámi és az Erkel Ferenc-díjas énekes, zeneszerző, Szirtes Edina Mókus közreműködésével. A lemez címadó, Ez van, ez! című slágerével A Dal 2022 egyik indulójaként versenyzett. Állandó szereplője a közmédia zenés showműsorainak: a Csináljuk a fesztivált! döntőse volt, a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Földes László „Hobo” műsorban blues műfajban bizonyította tehetségét, A Dal 2024 extra produkciójában Freddie-vel duettezett. 2024-ben a Petőfi Zenei Díjátadón Az év női előadója elismeréssel gazdagodhatott.

„Egy előadóművész életében két igazán lényeges dolog van: a figyelem és az elismerés. Ha valakinek mindkettő megadatik, akkor igazán elégedett lehet. (…) 

Ösztönzőleg hat rám ez a díj, és szeretném megköszönni mindazoknak, akik valaha is lehetőséget láttak bennem és támogattak. Van egy ember, aki sajnos már nincs velünk ebben a földi életben, de remélem, hogy fentről lát. Ő Tompos Kátya, akitől a zenei pályám elején rendkívül sok biztatást kaptam, ezért ezt a díjat neki ajánlom

 – mondta köszönőbeszédében Gubik Petra, akit zenei munkásságáért most először jutalmaztak.

 A Petőfi Zenei Díjakat június 8-án nyolcadik alkalommal, összesen kilenc kategóriában osztották ki a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő művészei között az A38 Hajón. A sztárelőadók produkcióival színesített gálaműsort az M2 Petőfi TV, a Duna és a Petőfi Rádió is élőben közvetítette. Az este házigazdája Habóczki Máté, a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV műsorvezetője volt.

Ők kapták idén a díjakat

Mint írtuk, szombat este az A38-on adták át a Petőfi Zenei Díjakat egy gálaműsor keretében, amelyet a Duna TV, az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió is élőben közvetített. A díjakkal a közmédia ismeri el évről évre a hazai könnyűzene legjelentősebb teljesítményeit, idén már nyolcadik alkalommal osztották ki az elismeréseket.

Idén az alábbi előadókat díjazták:

  • Az év női előadója: Gubik Petra
  • Az év férfi előadója: Fehérvári Gábor Alfréd "Freddie"
  • Az év együttese: Magna Cum Laude
  • Az év zenei felvétele: Szarka Tamás: Otthon vagyunk
  • Az év koncertje: Ákos 
  • Az év hangszeres előadója: Parno Graszt
  • Az év rádiós koncertje: 45 Street
  • Életműdíj: Földes László "Hobo"

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről