Emberöléssel vádolják a Red Hot Chili Peppers zenészét

Josh Klinghoffer
Josh Klinghoffer a színpadon
Vágólapra másolva!
Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják a Red Hot Chili Peppersből ismert Josh Klinghoffert, aki márciusban halálra gázolt egy férfit.
Vágólapra másolva!

Gondatlanságból elkövetett emberölés, az édesapja halála miatt perelte be Josh Klinghoffer zenészt egy Ashley Sánchez nevű nő.

A gitáros még márciusban a kaliforniai Alhambrában ütötte el a 47 éves séfet, Israel Sánchezt, aki épp a zebrán kelt át gyalog – és a baleset során olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a kórházban meghalt. 

Térfigyelő kamerák felvétele szerint Josh Klinghoffer a baleset pillanatában a telefonját tartotta a kezében, Ashley Sánchez ezért vádolja hanyagsággal, gondatlanságból elkövetett emberöléssel. 

Josh Klinghoffer a balesetkor egyébként maga hívta ki a mentőket, és a hatóságokkal mindenben együttműködött: a helyszínen ezért sem indult ellene eljárás, Ashley Sánchez szerint azonban a rendőrség nem vizsgálta ki rendesen az ügyet.

Ki az a Josh Klinghoffer?

Josh Klinghoffer főleg a Red Hot Chili Peppers korábbi gitárosaként ismert: 2009 és 2019 játszott a zenekarban több turnén és két stúdiólemezen (I'm With You, The Getaway), valamint a B-oldalas felvételeket tartalmazó I'm Beside You-n. Az együttes tagjaként 2012-ben a Rock and Roll Hall of Fame-be, vagyis a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is beiktatták, 32 évesen ő volt akkor a legfiatalabb zenész, akit valaha ez a megtiszteltetés ért.

Tagja volt az Ataxiának, a Warpaintnek és a The Bicycle Thiefnek is, jelenleg a Dot Hacker nevű alternatív rockbandát vezeti. A Red Hot Chili Peppers jelenlegi gitárosának, John Fruscianténak a szólólemezein is közreműködött, miközben olyan előadók albumain is hallható a játéka, mint Tricky, PJ Harvey vagy a Gnarls Barkley. 

Josh Klinghoffer turnézott Vincent Gallóval, a Butthole Surfersszel, a Sparksszal, Beckkel és Iggy Poppal is. A Jane's  Addictionben Dave Navarrót helyettesítette tavaly, amikor Morrissey-vel is dolgozott egy lemezen – az azonban a mai napig nem jelent meg. Mostanában a Pearl Jammel játszik a koncertjeiken, de Pluralone művésznéven három szólólemeze is megjelent 2019-ben, 2020-ban, illetve 2022-ben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!