A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Stranger Things utolsó évada: mi várható a folytatásban?

Stranger Things
Fotó: Netflix
Vágólapra másolva!
Látványos befejezésre számíthatnak a Stranger Things nézői: Maya Hawke például úgy érzi, mintha nyolc filmet forgatnának. Sok idő telt el a kezdetek óta: korábban a koronavírus-járvány, újabban a forgatókönyvírók hosszúra nyúlt sztrájkja és a hollywoodi színészsztrájk miatt is csúszott a forgatás, a Stranger Things utolsó évada, a gyerekszereplők pedig felnőttek időközben. Ami biztos, hogy január óta megint dolgoznak a produkción.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, monumentális lesz a Stranger Things utolsó évada, a készítők a korábbiaknál is látványosabb zárást képzelnek el. Persze nagyok az elvárások nézői részről, mivel sikeres és népszerű a sorozat több korosztályban - ennek megfelelően úgy tűnik, hogy nem csapják össze a finálét. A sorozatban Robin Buckley-t alakító Maya Hawke egy interjúban nemrég úgy beszélt a Stranger Things 5. évadáról, mintha valójában nyolc filmet készítene.

Stranger Things utolsó évada
Stranger Things utolsó évada - mikor jön a folytatás?
Fotó: Netflix

"Hosszú időbe telik megírni minden évadot, és hosszú időbe telik leforgatni őket. Gyakorlatilag most nyolc filmet készítünk" - nyilatkozta. Ebből is kiderül, hogy a következő, egyben utolsó évad nyolc epizódból áll majd. Az első epizód címe The Crawl lesz. További címek szivárogtak ki, ezekből lehet spekulálni, kombinálni, vajon miről szólnak majd: The Vanishing of Wheeler, The Turbow Trap, Sorcerer, Shock Jock, és Escape From Camazotz.

Stranger Things 
Fotó: Netflix

A Stranger Things utolsó évada fejben már megvan

Bár ezeknek az epizódoknak a pontos időtartama egyelőre ismeretlen, a hírek szerint az első epizód, amelynek forgatókönyve körülbelül 100 oldalas, több mint egy órás lesz. Az nem világos, hogy Hawke megjegyzése, miszerint minden epizód lényegében egy-egy film, az egyes epizódok időtartamára, felépítésére utal-e, vagy egyszerűen csak annyi eseményt, kalandot zsúfolnak egy részbe, mintha egy „rendes”, másfél-kétórás mozifilmről lenne szó.

Stranger Things 
Fotó: Netflix

A sorozat egyik örök rejtélye, az Upside Down Upside Down (magyarul Tótágas, egy másik dimenzióban található világ) természetesen megjelenik az utolsó évadban. Ez a párhuzamos univerzum, amely az emberi világot tükrözi: a 4. évadban kiderült, hogy azon a napon, amikor Eleven (Tizenegy, Tizi) először nyitotta meg a kaput, ugyanúgy nézett ki, mint Hawkins városka. Várhatóan a rajongók az új évadban nagyon sok kérdésükre megkapják a választ.

Stranger Things 
Fotó: Netflix

A készítő Duffer testvérek elárulták, hogy az első évad kezdete óta van egy 25 oldalas dokumentumuk, amely a sorozat mitológiájáról szól. Ross Duffer szerint az Upside Down történetét nem tisztázták eddig, csak utalgatta arra, mi történt. Szerinte biztos akadnak olyanok, akik a különféle információmorzsákból összeraknak valamiféle képet, de vélhetően az utolsó évad épp ezzel a felfordult világgal, a másik dimenzióval foglalkozik majd hosszabban.

Mikor tér vissza a sorozat, kiket láthatunk újra? Kiderül, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!