Rendkívüli bejelentést tett a Vígszínház Benedek Miklós halála miatt

Benedek Miklós, elhunyt, meghalt, színész
Budapest, 2003. október 16. A Nemzeti Színházban október 18-án mutatják be Karinthy Frigyes: Holnap reggel című színművét Hargitai Iván rendezésében. A képen: László Zsolt és Benedek Miklós. MTI Fotó: Sándor Katalin
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, 77 éves korában meghalt Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- díjas színész, színházi rendező. A Vígszínház most drámai bejelentést tett a halála miatt.
Vágólapra másolva!

Benedek Miklós gyógyíthatatlan beteg volt, krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvedett, emiatt már többször is kényszerpihenőre ítélte orvosa. A színész azonban még reménykedett, hogy javulni fog az állapota, így az utolsó pillanatig vállalt szerepet a Vígszínházban is, ahol a Játék a kastélyban című színdarabban láthatták a nézők, december 13-án állt utoljára színpadra.

Benedek Miklós hatalmas sikert aratott a darabban, erről menye, Eperes Panni is megosztott egy megható bejegyzést, melyen a színész utolsó előadása végén látható meghajlás közben.

A Vígszínháznak most egy nehéz döntést kellett meghoznia a színdarabbal kapcsolatban, közösségi oldalukon közölték a hírt.

- írták a bejegyzésükben.