Vágólapra másolva!
Steven Spielberg jövőre nyolcrészes tv-sorozatot forgat Artúr királyról. A legendafüzér filmes feldolgozása Artúr, Camelot, Merlin, az Excalibur és a Kerekasztal Lovagjainak mitikus történeteiből készül.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGO Artúr legendája számos hollywoodi produkció ősforrása volt az elmúlt évek során. A legnagyobb visszhangot kiváltó adaptáció kétségtelenül John Boorman Excalibur-feldolgozása volt.

Forrás: ORIGO De ebbe a sorba illik bele a nevezetes Lerner-Loewe musical 1967-es szélesvásznú Camelot verziója, melynek tv változatát az HBO 1982-ben Richard Harris Artúr-alakításával tette feledhetetlenné; vagy akár a Mark Twain klasszikusából készült Egy connecticuti jenki Artúr király udvarában ( A Conneticut Yankee in King Arthur's Court ) című komédia.

Maga Spielberg is kölcsönzött már a legendából az 1989-es Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag ( Indiana Jones and the Last Crusade ) című filmjéhez, melyben Harrison Ford és Sean Connery vezetésével indultak a lovagok a Szent Grál keresésére.

A részenként tízmillió dolláros költségvetésű HBO-sorozatok, akárcsak a vegyes kritikákat kapott második világháborús Spielberg-sztori, Az elitalakulat ( Band of Brothers ) című David Leland rendezte film vagy akár a Nagy Sándor ( Alexander the Great ) után az Artúr sem számít majd a low-budgetok táborába.

Ajánlat: