Belgium
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Orosz teherűrhajó kötött ki augusztus 14-én, szombaton a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson, újabb élelmiszer- és üzemanyag-szállítmányt juttatva el az ott dolgozó két űrhajósnak.
Vágólapra másolva!

A kazahsztáni Bajkonur-űrközpontból augusztus 11-én, szerdán felbocsátott, legénység nélküli Progressz M-50-es teherűrhajó - amely a kísérleti, takarékos üzemmód miatt a szokásosnál egy nappal hosszabb idő alatt érte el az űrállomást - digitális videolemezeket és képeslapokat is vitt az orosz Gennagyij Padalkának és Michael Finckének, a NASA asztronautájának.

"Minden rendben zajlott odafent" - mondta az orosz repülésirányítás egyik szóvivője a moszkvai idő szerint szombaton délelőtt kilenc órakor végrehajtott dokkolás után.

Padalka és Fincke április közepe óta tartózkodik az űrállomáson, és a tervek szerint októberben tér vissza a Földre. 2003 februárja óta Oroszország juttatja fel a Nemzetközi Űrállomás (ISS) működtetéséhez szükséges összes űrhajós-váltást és teherszállítmányt, miután az Egyesült Államok űrrepülőgép-flottája a földre kényszerült a Columbia hét űrhajós életét követelő katasztrófája nyomán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről