Lefújták a Marseille környékén június 22-re, keddre tervezett párducvadászatot, miután véglegesen beigazolódott, hogy a három hete hajszolt "fekete párduc" nem nagymacska, csak egy nagyra nőtt házimacska.

Forrás: ujamarseille.orgMint korábban beszámoltunk róla, a Marseille-től keletre a Földközi-tenger partjánál fekvő Les Calanques vidékéről a francia rendőrséghez számos bejelentés érkezett egy a bozótosban kóborló nagy termetű, sötét macskaféléről.

A környéket még június elején, az első bejelentést követően lezárták, s azóta több mint húsz riadt beszámoló erősítette meg, hogy a nagy termetű, sötét állat leginkább egy fekete párduc lehet. Legutóbb június 19-én egy járőröző rendőr is azt állította, látta a nagymacskát. "Úgy 50 méternyire volt tőlünk, jól lehetett látni. Biztosan a kocsink motorja riasztotta meg. Ötöt-hatot szökellt, aprókat, nagyon kecsesen, majd elűnt a bokrok közt, de mindez elég volt, hogy lássuk, tényleg fekete párduc, bár nem túl nagy" - számolt be Antoine Delmas rendőrtiszt.

Mielőtt azonban 150 rendőr és katona bevonásával megkezdődött volna a hajtóvadászat, bebizonyosodott, hogy nem párduc, csupán egy különösen méretesre - 60 centiméteresre - nőtt fekete házimacska rémisztgette a környék turistáit. A rendőrség szóvivője ugyanakkor elismerte: a környék rémét még nem tudták befogni.