SMS-t küldhet a szomjas fikusz

Vágólapra másolva!
New York-i telekommunikációs fejlesztők olyan műszert hoztak létre, amellyel a nappaliban féltve őrzött növények kommunikálhatnak tulajdonosukkal. A műszer érzékeli a virágföld nedvességének változásait, és üzenetet küld, ha locsolni kell.
Vágólapra másolva!

A kutatók három éve dolgoznak a Botanicalls elnevezésű rendszer fejlesztésén, s mára lehetővé vált, hogy kedvenc növényünk mobiltelefonunkra vagy az interneten a Twitterre küldjön üzenetet állapotáról. Az üzenet tartalma változó lehet: emlékeztethet arra, hogy locsolni kell, köszönetet mondhat, vagy épp arra figyelmeztethet, hogy túl bőséges vagy épp túl kevés volt a locsolás. A kütyü valójában egy minikomputer, alapja egy érzékelő, amely a virágföldbe juttatott elektromos hullámokkal teszteli a föld nedvességtartalmát. Az eszköz ezután összeveti az információt az optimális nedvességtartalommal, vezeték nélküli rendszeren át üzenetet küld a számítógépre, amely a már előre betáplált lehetséges üzenetek közül elküldi az épp aktuálisat a növény gazdájának - magyarázza Kate Hartman fejlesztő.

Forrás: botanicalls.com

A legújabb Botanicalls-berendezés 99 USA dollárért kapható (minden cserép növényhez külön berendezés kell), ami bőven megéri, ha szeretnénk megfelelően gondoskodni növényeinkről, ám feledékenyek vagyunk - állítja Hartman. A fejlesztőcsoport a továbbiakban azon dolgozik, hogy a Botanicalls még kisebb, még olcsóbb és még egyszerűbben használható legyen.