Elkészült a Debreceni Egészség Központ

Vágólapra másolva!
Több mint 11 milliárd forintos ráfordítással megvalósult beruházás lehetővé teszi a 21. századnak megfelelő szakszerű betegellátást az Orvoscentrumban.
Vágólapra másolva!

"A projekt eredményeként magasabb színvonalú lesz a betegellátás, javul a költséghatékonyság, rövidülnek a betegutak, ami reményeink szerint javítja a betegek és az egészségügyi dolgozók elégedettségét" - tájékoztatott Paragh György centrumelnök a Kapcsolat Napja keretében rendezett február 18-i avatóünnepségen.

Az új épületet Réthelyi Miklós adta át, aki nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a Debreceni Egyetem az egyik legsikeresebb hazai egészségügyi intézmény, ahol lehetővé vált több ellátás megújítása.

Az Orvos- és Egészségtudományi Centrumban megépült az In Vitro Diagnosztikai Tömb, létrejött a Központi sürgősségi, központi intenzív, felnőtt és gyermek onkohematológia tömb, centralizálták a belgyógyászati ellátást. Megtörtént a Bőrgyógyászati Klinika égési osztályának fejlesztése, megvalósult a Gyermekgyógyászati Intézet központi gyermekintenzív osztálya. További fejlesztéssel lehetővé vált a fogyatékos gyermekek fogászati ellátása, mind az egészséges, mind a sérült kispáciensek fej-nyaksebészeti, arc-állcsont és szájsebészeti ellátási feltételei javultak. Megvalósult az élődonoros vese-transzplantáció infrastrukturális háttere. A Pathológiai és az Igazságügyi Orvostani Intézet centralizációja keretében új, korszerű, költséghatékony infrastruktúra jött létre.

Debreceni Egyetem
Debreceni Egyetem

A központ átadása

WHO Együttműködési Központ létesül

"A WHO a kinevezésével az intézet nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő tudományos munkáját ismerte el" - hangsúlyozta Jakab Zsuzsanna, a WHO Európai Regionális Iroda regionális igazgatója. A központ létesítési dokumentumát Ádány Róza, a Népegészségügyi Kar dékánja, az Együttműködési Központ vezetője vehette át.

Partnereink a jövő generációjáért

A 100 éves fennállását ünneplő Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumát 50.000 dolláros alapítvánnyal köszöntötte Sung-Hun Ham, a Basic Medical Campus Korea igazgatója, aki 2011-ben indította el támogatási programját, amely az elmúlt évben 5 fiatal kutató tudományos tevékenységét segítette.

A Medicor Kéziműszer Zrt. is folytatja támogatási programját: idén 554 első éves hallgatónak biztosítja az összesen 5 millió Ft értékű kéziműszer készletet. A Medicor a tavalyi Kapcsolat Napján jelentette be, hogy minden évben, valamennyi első éves orvos- és fogorvostan hallgatót megajándékoz egy, a gyakorlati oktatásban nélkülözhetetlen műszerkészlettel.