Harmadszor is sikerült a SpaceX-nek

SpaceX
A SpaceX startja a floridai Cape Canaveral űrkikötőből
Vágólapra másolva!
Harmadszor is sikeresen leszállt a SpaceX amerikai magánvállalat újrafelhasználható Falcon 9 típusú hordozórakétája az Atlanti-óceánon pénteken.
Vágólapra másolva!

A rakéta előzőleg Föld körüli pályára állította egy thaiföldi társaság THAICOM 8 nevű távközlési műholdját. Ez utóbbi háromtonnás űreszköz feladata a telefon- és informatikai rendszerek támogatása Dél-Ázsiában és Délkelet-Ázsiában.

A Falcon 9 rakéta első ízben április 8-án landolt sikeresen a tengeren, miután Föld körüli pályára állította a Dragon teherszállító űrhajót, amely hét tonna rakományt juttatott el a Nemzetközi Űrállomásra. Az ezt megelőző négy tengeri leszállás kudarccal végződött.

A rakéta Föld körüli pályára állította egy thaiföldi társaság THAICOM 8 nevű távközlési műholdját Forrás: citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Julian Leek

Decemberben már volt egy sikeres szárazföldi landolása a Falcon 9-nek. A második sikeres leszállása május 6-án történt, miután a hordozórakéta felvitt az űrbe egy japán távközlési műholdat.