Bemutatta John Lennon ellopott ereklyéit a német rendőrség

ONO, Yoko; LENNON, John
Berlin, 2017. november 21. John Lennon néhai angol zenész Gary Tracy New York-i látszerész által felírt szemüvege a berlini rendőrkapitányságon 2017. november 21-én. Az ellopott relikviára Lennon egyéb személyes tárgyaival együtt egy autóban bukkant rá a rendőrség az előző napon. A legendás zenész hagyatékából származó darabokat 2006-ban New Yorkban lopták el Lennon özvegyétől, Yoko Onótól. Az ügyben letartóztatttak egy 58 éves férfit. (MTI/AP/Markus Schreiber)
Vágólapra másolva!
Bemutatta a német rendőrség kedden azt a John Lennon hagyatékából származó több mint száz tárgyat, köztük a zenész naplóit, szemüvegeket és jegyzeteket, amelyeket vélhetően Yoko Onótól lopott el egy férfi még 2006-ban és amelyeket Berlinben akartak értékesíteni.
Vágólapra másolva!

Lennon 1975-ös, 1979-es és 1980-as naplói mellett jegyzeteket, egy koncertfelvételt tartalmazó hanglemezt, egy 1951-es iskolai füzetet és egy cigarettatárcát is bemutatott a rendőrség. 86 tárgyat júliusban egy fizetésképtelenné vált berlini aukciósházban fedeztek fel, a további nyomozások során hétfőn újabb tárgyakra bukkantak egy feltételezett orgazda gépkocsijába rejtve.

Berlin, 2017. november 21. John Lennon néhai angol zenész Gary Tracy New York-i látszerész által felírt szemüvege a berlini rendőrkapitányságon 2017. november 21-én. Az ellopott relikviára Lennon egyéb személyes tárgyaival együtt egy autóban bukkant rá a rendőrség az előző napon. A legendás zenész hagyatékából származó darabokat 2006-ban New Yorkban lopták el Lennon özvegyétől, Yoko Onótól. Az ügyben letartóztatttak egy 58 éves férfit. (MTI/AP/Markus Schreiber) Forrás: MTI/AP/Markus Schreiber

Yoko Ono, John Lennon özvegye a New York-i német konzulátuson fotók alapján több tárgyat is azonosított.

Berlin, 2017. november 21. A Beatles egykori brit rockzenekar 1965. augusztus 30-i koncertjének dallistája egy korabeli hangfelvételen a berlini rendőrkapitányságon 2017. november 21-én. Az ellopott relikviára John Lennon, a Beatles néhai énekes-gitárosa egyéb személyes tárgyaival együtt egy autóban bukkant rá a rendőrség az előző napon. A legendás zenész hagyatékából származó darabokat 2006-ban New Yorkban lopták el Lennon özvegyétől, Yoko Onótól. Az ügyben letartóztatttak egy 58 éves férfit. (MTI/AP/Markus Schreiber) Forrás: MTI/AP/Markus Schreiber

A feltételezett elkövető egy férfi, aki 1995 és 2006 között sofőrként dolgozott Yoko Onónak. 2007-ben 60 nap börtönre ítélték, mert titokban fotókat készített a képzőművész otthonában. A férfi jelenleg Törökországban él, és három éve megpróbálta a lopott holmit orgazda révén eladni Berlinben.