Cigarettát adott egy állatkerti orangutánnak, három év börtönt is kaphat

Vágólapra másolva!
Feladta magát a férfi, akinek cigarettáját egy orangután szívta el egy indonéziai állatkertben. A férfi odadobta az állatnak a meggyújtott cigarettát, amit egy másik látogató levideózott. A felvétel felkerült az internetre, nagy port kavarva. 
Vágólapra másolva!

A 27 éves férfi egy hete látogatott el családjával a bandungi állatkertbe. Az orangutánok kifutójánál rágyújtott egy cigarettára.

Ekkor az egyik orángután odament hozzá, és felemelte a kezét, mintha a cigarettát kérte volna. A férfi pedig odadobta azt az állatnak.

Az egyik látogató videóra vette az egészet, majd feltöltötte az internetre:

A felvétel nagy felháborodást keltett, az állatkert pedig feljelentette a 27 éves férfit, aki végül tegnap feladta magát.

- mondta a férfi, akit csak DJ monogrammal azonosított a rendőrség.

A férfi tettével megsértette az állatkínzást tiltó jogszabályokat, amiért akár három hónap börtönbüntetést is kaphat.

Le ugyan még nem tartóztatták, de a rendőrfőnök elmondta, hogy nagyon komolyan veszik az ügyet, és felemlegetett egy hasonló esetet, amely tavaly történt.

2017 novemberében az ugyancsak Nyugat-Jáván fekvő Bogor város szafariparkjában egy férfi alkoholt itatott egy szarvassal és egy vízilóval.

Philips Bondi nyilvánosan bocsánatot kért viselkedéséért, és bejelentette, hogy a vezeklés részeként a jövőben rászoruló állatokat fog gondozni.