Sötétben világító növényeivel nyert növényinnovációs kategóriadíjat Kun Richárd feltaláló a 6. Sanghaji Nemzetközi Technológiai Kiállításon Kínában - közölte a Valor Hungariae Zrt..

A cég közleményében azt írta, a flAVATAR elnevezésű találmány egy olyan, száz százalékban növényi alapú anyag, amellyel ha külsőleg kezelik a vágott virágokat és cserepes növényeket, akkor azok fénylenek a sötétben.

A cég közösségi oldalán is megosztotta örömét követőivel, a posztból kiderült, hogy nem csak, hogy beválasztották a találmányt a Világ TOP10 High-Tech technológiái közé, még külön díjat is kaptak a legzöldebb technológiai megvalósításért

Kun Richárd feltaláló cége, a Floreande Kft. által gyártott, védjegyoltalom alatt álló találmányával kezelt növények a feltöltődés után azonnal sötétbe helyezve - a töltöttség erejétől függően - akár harminc percen keresztül zöld, kétféle kék, piros és fehér színekben fénylenek, illetve fluoreszkálnak. Ha gyengül a növény fénye, akkor napon, lámpa alatt vagy mobillal újra feltölthetőek, így újra világítani fognak. Feltöltés hiányában a látható fény átalakul halványabb tejfehér irányfénnyé, amelyet akár négy-öt órán keresztül is látni lehet.

A flAVATAR-nak köszönhetően a növények világítanak a sötétben. Bemutató a a 6. Sanghaji Nemzetközi Technológiai Kiállításon Kínában.Forrás: flAVATAR

A flAVATARok az élővirágok tulajdonságaival rendelkeznek, ennek alapján kell kezelni mind a vágott virágot, mind a cserepes növényt - közölte a társaság.