Ókori lombikbébik és repülők miatt áll a bál Indiában

2019.01.08. 13:48

Indiai tudósok tiltakoznak az Indiai Tudományos Kongresszuson elhangzott előadások miatt, melyek elvetették Einstein és Newton eredményeit és többek között azt állították, hogy a lombikbébi-eljárást az ókori Indiában fejlesztették ki.

Az indiai tudományosság éves kongresszusán, amelyet Narendra Modi, India miniszterelnöke nyitott meg, az egyik résztvevő, Kannan Dzsegathala Krisnan azt mondta, Newton "tévedett a gravitációval kapcsolatban", Einstein "nagy bakot lőtt", valamint megkérdőjelezte Hawking munkásságát.

A hétfőn zárult ötnapos kongresszus egy másik előadója, G. Nagesvara Rao, a dél-indiai Ándhrai Egyetem egy vezető munkatársa két ősi szanszkrit eposz, a Rámájana és a Mahábhárata történeteit idézte fel, hogy bizonyítsa, Indiában már az ókorban építettek repülőt, létezett lombikbébi, azaz mesterséges megtermékenyítés és az őssejtkutatás "évezredekkel ezelőtt elkezdődött az országban".

Kolkatában és öt másik városban hétfőn tudósok transzparensekkel, némán tiltakoztak az abszurd nézetek ellen Nagyon erősen akadályozza a kutatási kedv növekedését, hogy ezeket az elképzeléseket egy tudományos kongresszuson népszerűsítik, ami tekintélyt kölcsönöz az elhangzottaknak" - mondta el a Reutersnek Dhruba

Ráma (jobbra) a majomkirály (Hanumán) vállán ül, és a démonkirály Ravana ellen harcolForrás: Wikimedia Commons

Mukhopadhjaj nyugdíjas professzor, a Breakthrough Science Society nonprofit tudományos egyesület elnöke. A kongresszust szervező Indian Science Congress Association közleményt fog kiadni, melyben elítéli, ami az ülésen történt - mondta Premendu P. Mathur biokémikus, molekuláris biológus, a szervezet főtitkára.

Eldöntöttük, hogy a jövő évtől mindenkinek, még a vezető tudósoknak is előre le kell adniuk előadásuk összefoglalóját és nem szabad ettől eltérniük, testületünk egyik tagja pedig moderálni fogja az eseményt" - tette hozzá.

(MTI/Reuters)