Egyes elméletek szerint idegenek csapolhatták meg a marhák vérét

tehenek, hús
Több szempontból is aggályos a túlzott vörös hús fogyasztás
Vágólapra másolva!
Igen furcsa körülmények között bukkantak öt szarvasmarha tetemére az oregoni Silvies Valley Ranchon. A jelentések ugyanazt a zavaró képet festik le: az állatok nyomoktól, ragadozók támadásától, mérgektől, lövéstől és sérülésektől mentesen vesztették életüket. A szakértők úgy gondolják, hogy az esetek jól illeszkednek a 17. század elején megjelenő „titokzatos szarvasmarha pusztulásokról" szóló történetek hosszú sorának legújabb fejezetébe.
Vágólapra másolva!

Nehéz józan érvek mentén magyarázatot találni

A szakértői jelentések öt fajtatiszta bikáról számolnak be, amelyek tetemeire a tanya különböző helyein bukkantak. A nyelvüket kivágták, a nemi szerveiket lemetszették és a vérüket szó szerint megcsapolták. Vagy legalábbis első ránézésre ez történt. Vagy mégsem?

– mondta Colby Marshall a tanya alelnöke az AP Hírügynökségnek. – Öt fiatal, azonos korú, kicsattanóan egészséges, jó formában lévő és tökéletes bika titokzatos elvesztését nem igazán lehet a józan érvek mentén megmagyarázni.

A különös tetemekre a közelmúltban bukkantak a ranch dolgozói Forrás: Silvies Valley Ranch

Ez a történet sokak szerint tökéletesen beleillene egy félelmetes idegen lény támadásáról szóló filmbe.

Kivéve, hogy az állatok pusztulásáról szóló jelentésekben eddig nem fedeztek fel semmi természetfelettit.

Pedig az esetek és azok kivizsgálás nem most kezdődött. Tavaly például egy tehén és egy bika megcsonkított tetemére bukkantak Arizonában, amely tökéletes másolata a közelmúltban történteknek.

Az ezt megelőző évtizedekben több ezer, látszólag hasonló eset történt az USA közép-nyugati részén. Az FBI már az 1970-es évek közepe óta vizsgálja az „állatok megcsonkításáról" szóló jelentéseket.

Úgy tűnik, mintha kivéreztették volna a testet

Az esetek azonban mégsem teljesen egyformák, és a látszólag bizarr „csonkítások" a kutatók szerint akár természetes okokból is megeshettek.

Nem valószínű például, hogy a szarvasmarhák vérét megcsapolták.

Amikor ugyanis egy szarvasmarha valamilyen sérülés következtében elpusztul, a gravitáció „lehúzza" a vért a felhasított test aljára. Amikor a bőr ezen a részen kiszárad, az pont úgy mutat, mint egy vágás vagy műtéti eljárással felnyitott metszet. Ha a vér a földbe szivárog (és azt elfogyasztják a rovarok), akkor az pontosan úgy festhet, mintha a testet „kivéreztették" volna.

A furcsa esetek nem most kezdődtek Forrás: AFP

A kutatók szerint az is nagyon valószínű, hogy a hiányzó nemi szervek és más testrészek a természetes bomlási folyamat részeként összezsugorodnak; és a dögevők (mint például a madarak vagy rovarok) is ezeket a lágy testrészeket, a nemi szerveket vagy a tőgyet, illetve a szemeket és a szájat fogyasztják el a legszívesebben.

Ám a tetemek furcsa megjelenéséről szóló jelentések sokak képzeletét megragadták.

A mai napig nem sikerült megfejteni a pusztulás körülményeit Forrás: Pixabay

– magyarázta Dan Jenkins, megyei seriff. – Az egyik tetemet jelentő telefonáló például azt állította, hogy a helyszínelés során keressünk egy mélyedést a hasított test alatt, mert szerinte egy idegen űrhajó bocsátott ki sugárnyalábot korábban a még élő állatra, majd felemelte azt és ledobta valahonnan az égből.

A titokzatos eseteket Jenkins és kollégái tovább vizsgálják, hogy még pontosabb magyarázatot tudjanak adni azokra.